De beste politie zit op een fietsie!

Binnen drie jaar minimaal 15.000 politiemedewerkers op de fiets naar het werk. Die ambitie maken de politie en staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) vandaag bekend. Streven is dat binnen drie jaar minimaal 25% van de 60.000 politiemedewerkers fietst naar het werk.

Zie: https://nieuwsfiets.nu/2019/03/11/polit ... -het-werk/
dat lijkt me een nobel streven.
ik gun het hen ook want het fietsen kan helpen je hoofd leeg te maken (niet dat ik denk dat dat anders niet lukt of zo).
lastig lijkt me dat de baas min of meer van hen eist dat ze ook tijdens het woon-werk-verkeer al 'in functie' zijn en bijvoorbeeld hun dienstwapen bij zich hebben. ik ken politiemensen die dat vervelend vinden en na het werk eigelijk gewoon zonder verder niks van het werk naar huis willen.
groet! hoogframe
en in het verlengde van je link/artikel zie ik dat er een tweede 'heel Holland fietst' komt, interessant/leuk!
https://nieuwsfiets.nu/2019/01/30/tweed ... van-opzet/
Wat een humor. Met de herindelingen door de nationale politie, werken veel (gemeente) dienders niet meer of fietsafstand van hun werk... Ik denk dat veel agenten erg blij zijn als ze weer op de fiets naar hun werk kunnen. Prima idee dus om de mensen weer bij hun woonomgeving te laten werken.
Eric op de Fiets schreef:
ma 11 mar, 2019 23:37
Wat een humor. Met de herindelingen door de nationale politie, werken veel (gemeente) dienders niet meer of fietsafstand van hun werk... Ik denk dat veel agenten erg blij zijn als ze weer op de fiets naar hun werk kunnen.
Dit. Daarnaast ook een flinke toename in reisafstand door het sluiten van veel politiebureau's en -posten.

Nu kan je met de eigen auto naar de plaats tewerkstelling en mag je daarna met de dienstauto weer terug naar waar je vandaan kwam.