Andere tijden over hippie trail

Leuke uitzending van Andere Tijden over de hippie trail die eind jaren 60 startte en halverwege de jaren 70 het hoogtepunt bereikte: https://www.npo.nl/andere-tijden/13-05- ... ON_1267533.

Met bus, camper of auto via Afghanistan naar Goa. Op ongeveer minuut 17 komen ook heel kort, een paar Nederlandse fietsers in beeld.
Het eerste deel gaat vooral over het avontuur. Het tweede deel gaat vooral over de werkelijke reden van veel mensen om de reis te ondernemen: de dope is zo lekker goedkoop en de soms negatieve effecten daarvan.

Leuke oude beelden uit die tijd en interviews met mensen die gingen.
Ja, was leuk. Op de beste momenten is Andere Tijden een mooi programma omdat het de waan van de dag wat in perspectief plaatst (op de slechtste momenten slaagt het daar minder in omdat het gekozen onderwerp weinig boeiend is). De ook tegenwoordig nog/weer vaak gepropageerde zoektocht naar unieke ervaringen, ontmoeting met 'echte mensen', ver van gebaande paden en toeristentrekkers, althans voor de bühne, viel nu in elk geval in die eerste categorie:
martin schreef:Het eerste deel gaat vooral over het avontuur. Het tweede deel gaat vooral over de werkelijke reden van veel mensen om de reis te ondernemen: de dope is zo lekker goedkoop en de soms negatieve effecten daarvan.
Vergelijking tussen het Iran en vooral Afghanistan van de jaren '60 en '70 en nu stemt overigens niet positief.