Wielrenner? Nee, liever vakantiefietser

Petter, 6 jaar, zei maandag dat hij zin had om een héél eind te fietsen. Nog verder dan Groningen... Hij wilde weten wat daarna kwam.

Uitgelegd dat er niets boven Groningen gaat en voorgesteld dat we wel een ijsje bij de Mac in Assen kunnen gaan eten. Goed idee!

Zo gezegd, zo gedaan. Petter op zijn eigen fiets (20 inch Loeki, wel met 3 versnellingen) en Joran, 4 jaar, in de fietskar zijn de heren van Dijken naar Assen getogen. Op elk plaatsnaambordje sprinten, Petter bleef me voor.
Heen vanuit Peize richting Norg en via Peest, Zeijen naar Rhee en een lekker ijsje bij de Mac. Terug iets meer rechtstreeks en zijn we van Zeijen naar Donderen gefietst en via Bunne en Winde weer terug.

Heen en weer naar Assen stond er 40 km op ons tellertje en Petter vond het een 'makkie'....

Voorgesteld dat hij wel wielrenner kon worden, maar dat vond hij niet zo'n goed idee. Hij gaat liever op fietsvakantie, en als hij groot is uitrusten van al dat sporten....
Goed plan. Wij hebben het altijd erg leuk gevonden om met de kids op fietsvakantie te gaan.
Dat zal ook zeker meer gaan gebeuren. Onze jongste dochter is nu 2 en zodra die uit de luier uit is gaan we weer z' n allen op pad. Heerlijk een paar daagjes van trekkershut naar trekkershut. De jongens zijn al een paar keer met ons op pad geweest en het is altijd genieten. Tot nu toe alleen nog maar met een aanhangfiets en aanhanger, maar zoals het er nu uit gaat zien gaan we deze zomer met 3 fietsen op pad. Lang weekend Veluwe, Achterhoek oid...
Prachtig, wat kinderen wel niet over hebben voor een ijsje :lol:
Waarom pas als ze uit de luier is? Met een luier kan je toch ook prima op fietsvakantie? Wij namen onze dochter van 8 maanden al mee, en nu is ze 2 en ene half en bijna uit de luier en gaat gewoon gezellig mee.
JesseL schreef:Waarom pas als ze uit de luier is? Met een luier kan je toch ook prima op fietsvakantie? Wij namen onze dochter van 8 maanden al mee, en nu is ze 2 en ene half en bijna uit de luier en gaat gewoon gezellig mee.
Toen de oudste 6 maand was is hij ook gezellig mee geweest, en ook met twee koters lukte dat nog wel. Nu met drie wachten we even. Bagagetechnisch en qua logistiek is het voor ons nu aantrekkelijker om met de vouwwagen op pad te gaan en lekker dagtochtjes te maken vanuit de camping. Voor iedereen aan het eind vd rit relaxter.

Zodra pakken luiers, campingbedjes ed niet meer nodig zijn dan kunnen we weer.

Groeten
Eric
Wij nemen ook geen campingbedjes mee op de fiets hoor... :wink:
:oops: ahum, herstel, home-made tatteljee ding, reiswiegje van een self-opblaasbaar matje.
Ok. Die van ons sliep/slaapt gewoon op een foammatje in een baby / kleinkind slaapzak. Scheelt nog meer gewicht en gedoe...
Wij zijn net terug van een 5-daags tochtje in Nederland met 4 kinderen (5 mnd, 2 jr, 6 jr, 8jr). De jongste ligt in de fietskar, de twee middelste achter en voor op een hase pino, de oudste fietst zelf. Met z'n allen was voor ons ook voor de eerste keer, maar het beviel op zich goed. Een leeftijd van 5mnd is echt geen probleem, ook niet met flesvoeding. Elk ochtend water koken en in een thermoskan en de fles is onderweg zo gemaakt. Luiers zijn eigenlijk makkelijker dan een zindelijk mannetje van 2 dat telkens begeleiding nodig heeft naar het toilet en als het even kan ontsnapt naar al die interessante speelplekken op de camping en elders. De jongste sliep in een tweedehands tatteljee 'campingbedje', wat heel goed beviel.

Met de geschetste verdeling over de fietsen reden we 60-70 km op een dag. Het grote nadeel is vooral de hoeveelheid tijd die het kost om alles af te breken, in te pakken en eind van de dag weer op te zetten en uit te pakken, terwijl ondertussen de jongste een fles of aandacht wil en die van 2 wel graag wil helpen, maar meestal van de wal in de sloot. Dit zorgt ervoor dat er weinig tijd over is om even rustig bij je tentje te zitten of een avondwandelingetje te maken, dat lukt alleen bij een rustdag als je 2 nachten opdezelfde plek blijft.

Kwa bepakking was eigenlijk het grootste probleem de voorraad voedsel die je voor iedereen mee moet sjouwen, zeker tijdens de feestdagen. De fietskar (kidcar) biedt meer dan voldoende ruimte, maar raakt al snel (te) zwaar beladen. 1 pakje broodbeleg of zo is al snel zwaarder dan je met hoge investeringen in materiaal kunt besparen. En levende in de buitenlucht eten ze gezamenlijk eten ze nogal wat.