'Glazen' van Cuesta Vaala fietsbril verwisselen

Om ook bij minder fraai weer een fietsbril te kunnen dragen kocht ik vanmiddag een Cuasta Vaala bril met verwisselbare 'glazen'. En nu voel ik me erg stom, maar ik zie maar niet hoe ik die glazen moet verwisselen. Heeft iemand ervaring met dit merk? Op de site van Futurum staat een korte uitleg, maar daar kom ik niet verder mee. Ik had ooit iets dergelijks van Agu, maar deze werkt volgens mij anders.

Bvd, Peter
Kan bij Futurumshop geen bril vinden die in de buurt komt van 'Cuesta Vaala'. Heb je een linkje?
Nog iemand met dat probleem en de oplossing van Futurum (stukje naar beneden scrollen);
https://www.futurumshop.nl/cuesta-vaalo ... rood.phtmlgoogle hé :wink:
mqaa schreef:
wo 19 jun, 2019 08:56
Kan bij Futurumshop geen bril vinden die in de buurt komt van 'Cuesta Vaala'. Heb je een linkje?
Tuurlijk wel, eerste Google-hit: https://www.futurumshop.nl/cuesta-vaalo ... rood.phtml

8)

Ik vermoed dat het een kwestie is van het "glas" ter hoogte van de neusbrug naar beneden uit het montuur trekken, en dan daarna bij de poten losmaken. Kan best een beetje wrikken zijn, of de kromming met beleid wat recht buigen. Beetje pielen en niet te bang zijn. Of futurumshop de vraag stellen!

Edit: er is er altijd wel eentje sneller dan ik, die ook nog eens heeft doorgescrolld. Net andersom dus, dan wat ik schrijf, blijkbaar :lol:
Die beschrijving van Futurumshop kwam ik dus niet verder mee. Dat stond in mijn eerste bericht dus geen reden voor triomfalisme. :-) Google gebruiken kan ik namelijk ook best goed.
Gisteravond mijn leverancier gemaild (lokale fm) en vanmorgen antwoord. Het is ongeveer zoals Travelmaster beschrijft en nu kan ik het ook.
Wel raar dat er bij zo’n bril niet even een beschrijving zit.