Welk format extract.bbbike.org?

Ha allen,
Vanavond probeerde ik via OSM een kaart voor Peru te downloaden. Helaas heeft de server van http://garmin.openstreetmap.nl/ het begeven: “Sorry, this service is currently not available due to server problems. Please come back later...”.
Nu had ik via het forum https://extract.bbbike.org/ gevonden. Echter lukt het mij niet om de kaart in het juiste format te downloaden. Iemand hier toevallig ervaring mee? Het is voor een Garmin Etrex 30x.
Alvast bedankt!
Groetjes,
Noah
Voor mij werkt de openfietsmaplite (latin1) goed. Je kan ook de garmin onroad nemen als je helemaal zeker wil zijn. Op die manier bespaar je erg veel qua aantal megabytes weliswaar met een pak minder detail en een minder prettige layout. Als je een erg groot gebied wil en beperkt geheugen hebt, heb je niet te kiezen.
Je kan een polygoon tekenen rond je regio of route.
Ik heb geen antwoord op je vraag over het fornaat van extract.bbbike.org.

Wij waren twee jaar geleden in Peru. In mijn herinnering volstond de OSM-kaart die we op de Etrex gebruikten voor doorgaande routes, maar blonk-ie niet uit in detail. Ik heb even op mijn laptop gezocht naar de kaart, maar die heb ik blijkbaar weer verwijderd. Helaas. Misschien dat forumlid en OSM-expert Tovenaar een oplossing kent?

Toch nog ongevraagd een andere tip: gebruik een goede offline kaart. Ik (Android) gebruikte Locus Map Pro. (Voor Apple heb je Osmand.) Locus levert heel fijne kaarten waarmee je, ook in Peru, op je telefoon heel goed de weg kan vinden, en ook je hotel aan het eind van de dag. Zo'n kaart kost misschien een euro. Heel toevallig zat bij ons in het hotel in Huaraz een Duitser die voor Locus Map nieuwe off-road routes aan het verkennen was op zijn fiets. Dat gaf mij vertrouwen dat ze het serieus nemen.

Succes met de voorbereiding!
@S0lar Volgens mij gaat openfietsmap niet op in Peru. Maar zeker een optie als ik weer terug ben in NL.
@Willem.m Dank voor de tip. Ik ga de app op mijn telefoon downloaden maar hopelijk heeft tovenaar een oplossing. Ik zal Tovenaar een privé bericht sturen.
noahdykstra schreef:
zo 09 jun, 2019 11:45
@S0lar Volgens mij gaat openfietsmap niet op in Peru. Maar zeker een optie als ik weer terug ben in NL.
@Willem.m Dank voor de tip. Ik ga de app op mijn telefoon downloaden maar hopelijk heeft tovenaar een oplossing. Ik zal Tovenaar een privé bericht sturen.
Zie het antwoord van Solar, de kaarten zijn wereldwijd beschikbaar, geen idee waarom het niet werkt.
@DeTovenaar dank voor je bericht. Ik heb nu de map gedownload via http://alternativaslibres.org/en/downloads.php dit lijkt zonder enige gedoe te werken