Hoogteprofiel in Osmand

Ik gebruik tracks in Osmand. Nu is het mogelijk om via wat handelingen een hoogteprofiel van een track op het scherm te toveren. Zoiets dus:

Screenshot.jpg
Screenshot.jpg (24.08 KiB) 742 keer bekeken

Maar dit beweegt niet realtime mee. Ik bedoel, je positie wordt niet meer gecentreerd op het scherm en je kunt ook niet zien in het profiel waar je precies bent; hoe ver van een top bijvoorbeeld (daar gaat het mij om).
Dus tijdens het fietsen heb je er niet zo veel aan. Het is alleen een overzicht.

Ik heb het wel met een andere app voor elkaar gekregen, maar die mist weer veel van de functionaliteit die in Osmand zit. En om nou twee apps tegelijk te draaien..

Heeft iemand het wel werkend? Misschien doe ik iets verkeerds/zie ik iets over het hoofd.
Beetje losse flodder misschien, maar in Viewranger werkt dit alleen bij het volgen van een route, niet bij een track. Bij OSMand wellicht ook? Dus converteren van track naar route zou het moeten oplossen.
Goed punt want ik gebruik nooit routering op de fiets. Als ik al eens een route uit laat rekenen dan maak ik er meteen een track van, omdat routering teveel stroom kost. Vind ik dan.
Ik zal eens kijken of het in Osmand bij een route werkt. Bedankt voor je reactie.
Zover ik weet is het laten zien van het hoogteprofiel tijdens het rijden nog niet ondersteund, of zoals je hier kan lezen
I haven’t found a way to show a profile of elevation along the route. When I used Garmin, I used to torture myself by looking at the elevation profile and watching my slow progress towards the top of a hill. Unless I’ve overlooked it, it seems OsmAnd doesn’t allow that masochistic experience.
Om toch een idee te krijgen van wat er nog komen gaat kan je de "Contour Lines" plugin aanzetten, je krijgt dan hoogtelijnen te zien en daarmee is het goed mogelijk om een inschatting te maken van wat er nog gaat komen.