Outdoor smartphones

Kwam deze pagina tegen voor diegenen die liever een smartphone hebben die tegen een stootje kan: https://www.toughgadget.com/best-rugged ... -unlocked/
Alles Android en met een handschoen-bedienbaar touchscreen. Prijsklassen van 130 - 700 euro simlockvrij.
Staan idd erg stevige apparaten in het rijtje op de site... Vooral de Sonim is erg degelijk. Ruggear maakt ook smartphones die voldoen aan IP-8 en redelijk betaalbaar zijn. Grote minpunt van deze toestellen is hun aanzienlijke gewicht en bij een grote accu hun lange oplaadtijd.
Staat er ook één bij met een verwisselbare accu (HomTom). Is ook zeker niet de duurste met ~€130 simlockvrij. Kan erg interessant zijn voor zij die naar een Etrex (Touch), Dakota, Edge, MIO of Teasi One kijken. Dan maakt gewicht natuurlijk minder uit en opladen doe je zodra je weer in een stadje bent.
Alleen niet bedienbaar met handschoenen en de antenne blijft natuurlijk op smartphoneniveau, dus geen alternatief voor een GPSMAP.

Sonim is natuurlijk een bekende naam, Ruggear is blijkbaar minder gewaardeerd door klanten dan HomTom, althans op Amazon: https://www.amazon.co.uk/s/ref=sr_st?ke ... e-asc-rank

Al kan die waardering natuurlijk ook gewoon gekocht worden, zoals zowel in de commerciële wereld als de politieke wereld tegenwoordig gemeengoed is.
wimmo17 schreef:Staan idd erg stevige apparaten in het rijtje op de site... Vooral de Sonim is erg degelijk. Ruggear maakt ook smartphones die voldoen aan IP-8 en redelijk betaalbaar zijn. Grote minpunt van deze toestellen is hun aanzienlijke gewicht en bij een grote accu hun lange oplaadtijd.
De gebruiksduur daarentegen is ook erg lang. De Sonim XP7 heeft zo een standby tijd van ruim 40 dagen. Voor diegenen die niet zozeer een smartphone zoeken, is de Sonim XP3 met een standby tijd van ruim 60 dagen ook een prima optie.

Wil je het continu als map gebruiken, dan zou ik persoonlijk adviseren om te gaan voor een andere optie dan een smartphone. Hierbij zal je het qua batterij verbruik namelijk toch al snel afleggen.

Ook als main smartphone zul je niet blij worden van dit soort toestellen. De responsiviteit is vaak beperkt, de resolutie is lager, etc. Ze zijn solide en kennen een goede battery life, maar daar zijn dan ook de nodige concessies voor gedaan.

Maar gebruik je dit echt als enkel outdoor telefoon, en daarbij zo nu en dan een belletje of zo nu en dan bijv. vlug een hotel reservering regelen of telefoonnummer opzoeken? Dan zijn dit soort toestellen perfect.
Felix Fietst schreef:Kwam deze pagina tegen voor diegenen die liever een smartphone hebben die tegen een stootje kan:
Bedankt voor info
jee link dekt alle grote spellers. Here is een video
https://www.youtube.com/watch?v=B5fp0aE3AKE

Bij banggoods kwam deze smartphone tegen - Blackview 6000
- http://www.banggood.com/Blackview-BV600 ... s=category
Paar filmpjes
https://www.youtube.com/watch?v=M98XjUsNdps


Hij werkt blijkbaar met handschoenen
https://www.youtube.com/watch?v=UZDDGG0ehaw
Nog een merk met IP68 telefoons - AGM
1. AGM- A8 onder 200Euro - android 7.1 goede camera - sterke aku, mooi sherm

http://www.gizchina.com/2017/01/23/new- ... on-agm-a8/

2. AGM - X2 - Flagship en toch ip68, wel duurder en minder goede acu.