Slaapzak dekenmodel

Hallo,

Ik heb wat slaapzak advies nodig. Ik heb al wel op het forum gezocht, maar de meeste adviezen gaan over de mummy modellen en wij zoeken juist een deken model. Waarom? Omdat we deze bovenop een lakenzak ritsen waar we zelf in liggen en onder ons een compartiment bevat waar de matjes in gaan. We hebben met z'n tweeën dus maar één slaapzak mee.

Onze huidige wordt wat ouder en Mevr. van der Veeke krijgt het wat kouder op de botten, dus we willen een warmere. Nu heb ik al op internet zitten zoeken en kwam op de Vaude Navajo 900 Slaapzak (willekeurig voorbeeld hier) maar die vind ik met zijn bijna twee kilo eigenlijk best wel zwaar.

Heeft iemand een suggestie voor een lichtere, liefst synthetisch (want ik ben allergisch) en die een kleine pakmaat heeft? En laten we voor nu even aannemen dat geld geen rol speelt...
Ik moest meteen aan deze denken:
http://sleepingbags-cumulus.eu/uk/categ ... d=54&vid=7

Tot ik las synthetisch :oops:
Cumulus doet aan maatwerk, tegen een goede kwaliteit /prijs verhouding.
je zou ze een mail kunnen sturen met de vraag voor bijvoorbeeld een rect-700 in synthetisch.

Ook tatteljee zou je kunnen vragen, hoewel ze voornamelijk dons doen passen soms ook synthetische toe.

en ook bij lowland outdoor

edit, eigenlijk zoeken jullie een synthetische quilt. Of zoiets als het slaapsysteem van bikefeeling wat door lowland= birdland wordt gemaakt.
Bedankt voor de suggesties. Ik weet inmiddels dat synthetisch meer volume en gewicht is ten opzichte van dons. De allergie is niet zo ernstig, dus alles bij elkaar nemend ga ik waarschijnlijk toch voor dons (mits het op verantwoorde wijze verkregen is :| )
Ik moest inderdaad ook meteen aan Cumulus denken.

Hans op de hiking site is nu ene actie inkoop cumulus - wel in het laatste stadium dwz iedereen die mee doet maakt nu geld over. Maar misschien kun je als je Nordschleife pb stuurt nog meedoen als je weet wat je wilt.
ik ben allergisch voor van alles (prik test: een fijne 95% score) en wou ook nooit dons.

Tot ik er achter kwam dat je niet zozeer voor dons allergisch kan zijn maar vrijwel altijd voor de huismijt die in beddegoed zit. Goed schoon dons schijn je haast niet allergisch voor te kunnen zijn.

Ik heb dit jaar de proef op de som genomen met een donzen dekbed... inderdaad geen centje pijn.
Inge1 schreef:Ik moest inderdaad ook meteen aan Cumulus denken.

Hans op de hiking site is nu ene actie inkoop cumulus - wel in het laatste stadium dwz iedereen die mee doet maakt nu geld over. Maar misschien kun je als je Nordschleife pb stuurt nog meedoen als je weet wat je wilt.
Inge,

Ik heb daar gekeken, maar ik zie daar alleen maar mummie modellen. Kijk ik niet goed?
Hoi Hans,

Op de website van Cumulus kan je naar slaapzakken - dons gaan. Daar vind je helemaal onderaan 2 dekenmodellen (rect 500 en rect 700). Bij sleeping systems vind je ook een hoop 'comforters', die volgens mij ook wel bruikbaar zijn voor jullie.

Met de inkoopactie op hiking-site krijg je 20% korting op alle niet-aangepaste slaapzakken, en 10% als je wel slaapzakken aanpast. Maar we zijn inderdaad al in de allerlaatste fase, dus je zou dan liefst vandaag of morgen moeten beslissen en betalen ;)

Succes met de keuze! :)
Kelly
Hoi Hans,

Hier een link van 1 van de 2
http://sleepingbags-cumulus.eu/uk/categ ... d=65&vid=6
Voor het gemak hier de andere http://sleepingbags-cumulus.eu/uk/categ ... d=65&vid=6
En de pagina waar alle donszakken op staan http://sleepingbags-cumulus.eu/uk/categ ... d=65&vid=6

Hij is er ook in de 500 uitvoering
Synthetische versie is er niet van maar misschien op maat wel mogelijk.
Kijk voor dons ook eens bij Carl Denig, bijvoorbeeld https://www.carldenig.nl/carl-denig-spi ... ns-xl.html.

Voor synthetisch inderdaad bij Lowland Outdoor, al wordt het dan wel meteen wat zwaarder: http://www.lowlandoutdoor.nl/nl/lowland ... grade.html
Tim_070 schreef:Kijk voor dons ook eens bij Carl Denig, bijvoorbeeld https://www.carldenig.nl/carl-denig-spi ... ns-xl.html.
Deze worden volgens mij bij Lowland=Birdland gemaakt
Hans,

Wij hebben het zelfde systeem met een slaapzak van Tatteljee. Wordt op maat gemaakt, extra gevuld daar waar je het nodig hebt en een bijpassende rits voor de lakenzak is geen probleem. Een heerlijke slaapzak!
Allen bedankt voor de suggesties en tips.
Het is uiteindelijk deze geworden:
http://webshop.fietsvakantiewinkel.nl/k ... -i-ii.html

Voor mij had deze de beste prijs/prestatie verhouding. En we verwachten zelden onder een comfort temperatuur van 0 graden te komen omdat we geen winterkampeerders zijn.
Een ding is nog wel even spannend; of hij op onze lakenzak geritst kan worden.