De ultime dames fietsbroek

Ik heb het forum afgespeurd naar tips, er staan er enkele maar ik mis nog De Tip.
Ben op zoek naar een fiets broek, heb er nu 1 van Gonso en Gore en bij beide krijg ik irritatieplekken op de overgang tussen bil en bovenbeen aan de achterkant. Dus waar normaal de rand van een gewone slip zit. Misschien moet ik gewoon door fietsen en gaan die geïrriteerde plekjes met een zalfje weg maar beter nog voorkom ik dit. Zijn er merken of modellen die beter zijn voor de dames met bredere en dikkere billen/bovenbenen? En hierbij bedoel ik maat 42/44. ik zie op internet door de bomen het bos niet en in de gespecialiseerde fietswinkel hangen vooral hele dure en met van die banden over je schouder, die wil ik liever niet.
En is een lange fietsbroek noodzakelijk of kan ik een hardloopbroek over mijn korte fietsbroek doen in de winterperiode?
Ik ga volgend jaar april op weg naar SdC en hoop met alleen korte broeken toe te kunnen.
gr Anja
[quote="dijken63 En is een lange fietsbroek noodzakelijk of kan ik een hardloopbroek over mijn korte fietsbroek doen in de winterperiode?
Ik ga volgend jaar april op weg naar SdC en hoop met alleen korte broeken toe te kunnen.
[/quote]

Ik heb zelf geen lange fietsbroeken. Een gewone hardloopbroek heeft als voordeel dat hij makkelijk aan en uit kan als het gedurende de rit warmer of kouder wordt. Je hoeft je dan niet speciaal ergens te verkleden. Zeker op fietsvakantie bevalt dat goed. Geen last gehad van naden of schuurplekken van de buitenbroek. In hardloopbroeken is er ook meer keus in prijzen en modellen dan in speciale lange fietsbroeken.
Ik draag tegenwoordig geen fietsbroeken meer, want op een ligfiets heb ik deze niet nodig.
Maar op de gewone fiets droeg ik fietsbroekjes van Agu. Deze vond ik prima zitten en ik heb geen last gehad van vervelende schuurplekken.
Mijn kledingmaat is 44 dus goed bedeeld in de billen en benen partij.
Ik had ook last van irritatie (soort eeltbultjes) op de plek overgang bil/bovenbeen, mét elke fietsbroek.

Ik smeer die plek sinds een paar jaar in met een dun laagje Assos billenvet en heb er sindsdien geen last meer van.

BTW: ik heb ook maatje 42/44 en vind mezelf niet dik, maar ik heb misschien een iets te positief zelfbeeld :lol: :lol: :lol:
Ik heb een 2-tal fietsbroeken van Suqoi ( dames uitvoering) die me goed bevallen maar wel prijzig zijn. Voor de koudere dagen doe ik daarover een lange loopbroek. Heb tot op heden nog geen last van irritatie gehad.
hallo dames,
Fijn om te horen dat er meer zijn met het zelfde probleem, zijn inderdaad een soort bultjes die dan wat kapot gaan. Smeren dus. Ik heb zelf een soort vaseline van schaap (blijkt lippenbalsem te zijn maar voelt prima) dat helpt goed bij de genezing maar ik zal ook het andere middeltje eens proberen.
En ik ga nog eens kijken naar de andere merken broeken die genoemd zijn. En die hardloop broek erover heen was dus niet zo'n gek idee. Denk dat ik een iets minder positief zelfbeeld heb maar in de sauna ervaar ik dat gelukkig wel. Waarom is de wereld dan zo gericht op maat 38? Die zie je (op een uitzondering na) niet in de sauna. Of houden de hele slanke dames niet van sauna? Maar dat is een andere vraag die er eigenlijk helemaal niet toe doet.
Ik speur weer verder en misschien volgen er nog meer tips.
bedankt alvast.
hester b. schreef:[...] Assos billenvet [...]
Vooral blijven gebruiken, als je je daar beter bij voelt, maar weet dat dat héle dure zuurvrije vaseline is.
In mijn broeken zie ik alleen een stiknaad waarmee de zeem in de broek is genaaid. Maar deze naad is ver buiten het gedeelte waar je op zit.
Let op er zijn merken met smalle zemen en dan kan de naad behoorlijk in de weg zitten.
Bij een lage temperatuur trek ik losse been stukken aan, zo voorkom je dat je op twee broeken moet zitten en je bips blijft koeler, zal minder snel gaan zweten, een huid die lang vochtig is wordt kwetsbaar.
Dé ultieme dames fietsbroek bestaat niet.
Nou ja, die bestaat waarschijnlijk wel, maar wat 'ultiem' is, is nogal persoonlijk. Wat voor jou de ultieme broek is, is voor mij misschien helemaal geen prettige broek. Het is uiteindelijk toch een kwestie van passen - passen - passen.

Ik heb gemerkt dat bij sommige broeken het zeem net niet op de goede plek zit. Voor mij dan hè, voor iemand anders zit het waarschijnlijk perfect. Daardoor irriteert het langs de randen van het zeem, waardoor de huid kapot gaat.

Uiteindelijk bleek mijn ultieme broek een heel eenvoudig exemplaar van Perry Sport te zijn. Kosten: slechts 20 euro. Mijn o zo mooie en dure broeken van oa Gore gebruik ik niet meer :wink:
Als vaseline niet helpt, kun je nog Sudocrem proberen (eigenlijk voor babies).
Verder wat anderen zeggen: ultiem is persoonlijk en niet erg afhankelijk van de prijs.
Tip: als je een fijne broek vindt, koop er dan meteen nog een. Fabrikanten veranderen steeds hun producten, dus vaak kun je een jaar later niet meer dezelfde broek vinden.
Fiets nu een jaar met de Gore en een Vaude, maar die Gore is toch echt m'n favoriet. Zacht en soepel om de benen en zeem bevalt ook prima. Wel een prijzige broek en nu is 'ie wel een beetje aan z'n eind.

Bij 'luieruitslag' gebruik ik babyzalf, dat is overal te krijgen. Maar neem verschillende broeken mee, bij irritatie kun je dan wisselen en is er weer andere druk, dan kan de boel herstellen.
Grappig, ik heb ook een keer een dure broek van Gore in de aanbieding gekocht en geprobeerd. Werkte totaal niet voor mij. Mijn huidige favoriet is een Odlo. De alom geprezen Assos (duur!) vind ik aardig, maar niet beter.
Ik heb even van 3 broeken de breedte van de zeem gemeten. Uiteraard van 3 verschillende merken. De breedtes zijn 22 cm, 21 cm en 18 cm. Daar moet je goed op letten bij de aankoop.
Ik spoel de broek na het fietsen met lauwwater goed uit.
Enkele weken verder en tijdens een oefenweekend in Zuid Limburg de nieuwe fietsbroeken getest.
Heb er 2 aangeschaft van Gore, helemaal niet zo duur, rond de 50 euro, en ik ben er zeer tevreden over.
Een soort binnenbroek (Inner pro, had niet goed gekeken bij bestellen) gekocht die ik nu onder een lange hardloopbroek draag en de Contest Lady.
Zo kan ik ook 100 km fietsen :lol: dit in tegenstelling tot mijn oude Gore. Deze blijkt een veel smallere zeem te hebben..... begrijp nu waarom ik na 50 km van die kapotte randjes kreeg.
Ben dus helemaal blij hiermee.
Anja
Castelli en X-Bionic maken hele goede fietsbroeken maar een goede fietsbroek kost meer dan 50 euro.
Kost een fractie meer per x dat je fietst maar geen last van je kont is wel wat waard :wink:
Denk dat je mijn vorig bericht niet goed begrepen hebt Mr Z. Ik ben helemaal tevreden over 2 broeken van rond de 50 euro. Of ze ook 3 maanden meegaan straks is natuurlijk nog even afwachten maar daar verwacht ik geen problemen mee. Duur is niet altijd perse beter heb ik al jaren geleden ontdekt. Ik zal volgend jaar juli de uitslag geven over de duurzaamheid van deze broeken.
groet, Anja