foto plaatsen

Hoe kan ik een foto plaatsen in een bericht?
Hey 50er

Door de url van de foto tussen het volgende te zetten: [img]...[/img]

Dus bijvoorbeeld [img]http://www.foto.be/foto.gif[/img-]
Zonder het liggend streepje tussen de g en ] dan wel

Foto's die op je eigen computer staan moet je eerst ergens uploaden, dat kan hier: http://www.tinypic.com/
Je krijgt dan een url terug met de plaats waar je je foto kan vinden.

Nick

ook bij www.uploaden.nl kun je je fotos kwijt en daar naartoe linken

Wil vroeg iets soortgelijks een tijd terug. Mijn antwoord:


Hoi Wil,

Ik kan zo gauw even niet het bericht vinden waarin je hiernaar hebt gevraagd. Het klopt idd dat het niet mogelijk is om een foto direct te plaatsen in het forum. Hiervoor zal altijd verwezen moeten worden naar een foto die reeds op internet staat (http://www.wereldfietser.nl/phpbb/faq.php?mode=bbcode#9). De foto wordt in dat geval wel gelijk getoond in het forum.
De voornaamste reden is dat dit heel snel erg duur wordt voor de vereniging. Elke geplaatste foto kost ruimte op de website en ruimte kost geld. Daarnaast is het zo dat zodra 'men' weet dat het eenvoudig mogelijk is om foto's te plaatsen, dat dit ook zeker veel gaat gebeuren. Daarmee wordt het probleem alleen maar versterkt.
Daar komt nog eens bij dat er ook moet worden betaald voor het verzenden van alle data. Als de vereninging ook moet gaan betalen voor het gegenereerde dataverkeer van alle foto's, zullen de kosten snel oplopen. Op dit moment wordt er maandelijks zo'n 5,5gb aan data verstuurd, waarbij het grootste deel nu al wordt veroorzaakt door het forum.

Een tweede, niet zo belangrijke, reden is, dat dit geen standaard functionaliteit is van het forum. Er zijn echter uitbreidingen beschikbaar die dit wel mogelijk maken.

okee...we gaan ermee aan de slag. Dank je wel.
:D Dank voor jullie feed back! Ik ga een poging wagen!
Wil