Volgorde discussielijst

Kan de volgorde van de discussielijst (oudste eerst / nieuwste eerst) worden opgeslagen? Nu staat ie standaard op oudste eerst. Ik vind dat niet handig.
Zal technisch wel niet meevallen, omdat dat of per ingelogde gebruiker of op de PC moet worden bewaard. Maar ja, niet geschoten is altijd mis.

Ik zou niet weten of dat zoiets bestaat. Heb in ieder geval geen forum gezien waarbij het nieuwste bericht bovenaan staat.

Maar misschien dat de webmasters hier meer van weten.

En als het bestaat, zijn er dan nog meer gebruikers die dit zouden willen zien? (Kunnen we natuurlijk wel een poll van maken).

Marco
Hoi,
Als je via http://www.wereldfietser.nl/phpbb/search.php begint en dan * als auteur intikt heb je wat je zoekt. Bovendien alle rubrieken tegelijk.
Ik doe dat altijd zo, ik heb het bij de favorieten van bij browser staan
Leon

Nee, deze versie van phpBB biedt die optie niet. Ik ben niet op de hoogte van de mogelijkheden van phpBB 2.2 welke hier wordt geplaatst zodra deze uit is. De zoekmogelijkheden van die versie worden behoorlijk uitgebreid en het zou dus best kunnen dat het daarmee een optie wordt. Er zijn momenteel al wat forums (bijvoorbeeld het forum van React wat draait bij gathering.tweakers.net) dat dit wel als optie hebben.
Maar ik zal eens rondkijken of er wellicht iets beschikbaar is dat deze mogelijkheid kan bieden.
Leon schreef:Hoi,
Als je via http://www.wereldfietser.nl/phpbb/search.php begint en dan * als auteur intikt heb je wat je zoekt. Bovendien alle rubrieken tegelijk.
Ik doe dat altijd zo, ik heb het bij de favorieten van bij browser staan
Leon
Deze dus:

http://www.wereldfietser.nl/phpbb/searc ... lts=topics

Maar dat was niet het antwoord op de oorspronkelijke vraag. Per gebruiker instellen van de discussielijst-volgorde lukt zo te zien niet (althans niet eenvoudig). Het is wel mogelijk om het per forum te wijzigen, maar dan geldt de nieuwe volgorde meteen voor alle gebruikers:

http://www.phpbb.com/phpBB/viewtopic.php?t=227876

Poll?

maar dan geldt de nieuwe volgorde meteen voor alle gebruikers
Dan lijkt het me zeker geen goed idee om dat in te voeren.

Ik ben het met Jarno eens.

Het zou wel een verbetering zijn, indien de knop om de volgorde te veranderen in het bovenste deel van de webpagina kan worden geplaatst. Nu moet je scrollen om bij die knop te komen en dan ben je meestal ook al bij het nieuwste bericht.

Gerd

:cry:

Wat mij betreft mag het nieuwste bericht bovenaan komen. Nu moet je af en toe veel 'bladeren'.

Er zijn fora (bijvoorbeeld op www.dreamtheater.net) die dat volgens mij wel hebben. Maar van techniek heb ik verder geen verstand 8O

Freek

Dat dreamtheater heeft het staan zoals de Wereldfietser het ook heeft. Wellicht dat het daar een optie is die op profielniveau kan worden ingesteld.
Maar nogmaals, mocht het een optie in het profiel van de gebruiker worden, dan is er volgens mij geen reden het niet toe te voegen (los van het feit dat het instellen van het profiel daardoor voor gebruikers omslachtiger wordt). Het in zń geheel aanpassen lijkt me zeer onverstandig. Het lezen van de berichten wordt daardoor zeer onnatuurlijk, niet chronologisch.
Daarnaast is het zo, dat de mailtjes die verstuurd worden n.a.v. berichten waarop iemand heeft gereageerd ook direct naar het nieuwste, ongelezen, onderwerp gaan. Dus het scrollen in berichten waar je al aan deelneemt lijkt me vrij beperkt. En lange berichten waar je nog geen deel aan neemt zul je toch eerst moeten lezen alvorens er een goede bijdrage aan gedaan kan worden. Om dan eerst naar de laatste pagina te moeten bladeren en vervolgens helemaal naar beneden om vervolgens in onnatuurlijke richting te moeten gaan zoeken naar telkens het begin van het bericht erboven...

FV schreef:Wat mij betreft mag het nieuwste bericht bovenaan komen
Ik ben voor de huidige volgorde. Anders krijg je van deze discussies:

V: Dat lijkt me wel wat! Dank je.

A: Je kunt ook op google zoeken naar het gewenste merk.

V: Nee, daar vond ik niks.

A: Kijk eens bij de plaatselijke dealer.

V: Weet iemand een goede fiets te koop?

>>> :cry:

Het zou wel aardig zijn als er automatsich naar de laatste reactie gesprongen werd. :)

Groetjes,
Leon
Misshien is een compromis om de oranje balkjes onder en boven te verwisselen, zodat de volgordekeuze bovenaan komt te staan.
Maar dan zijn er vast wel weer mensen die Volgende onderwerp | Vorige onderwerp gaan missen. Bovendien zal dat omdraaien wel niet kunnen. Gewoon wachten op een volgende versie van PHPbb lijkt me. :D :) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :mrgreen:

Wanneer je dit soort opties wil kun je beter vBulletin gebruiken (voorbeeld: http://photography-on-the.net/forum/). De berichten van phpBB kun je hier in importeren. 'Tis maar een idee.
Martin