Sanipas in Lesotho/ZA geasfalteerd?

Vragen, verhalen en adviezen over bestemmingen in Afrika.
Gebruikersavatar
Marco Meijerink
Forum Lid
Berichten: 2509
Lid geworden op: 21 mei 2002
Locatie: Krimpen aan den IJssel
x 171
Contacteer:
Beste fiesters,

Dit jaar trekken we door Lesotho. Is iemand daar kort geleden geweest? En zo ja, weten jullie of de Sanipas al compleet geasfalteerd is? Was voorheen een lekkere kuitenbuiter waar menig MTB'er tekeer kon gaan maar ik weet dat er plannen zijn om de pas te asfalteren. Er is volgens mij ook mee begonnen maar de huidige situatie kennen we niet. Heeft iemand van jullie die kennis?

Marco
0 x
lismarq - explore the world
Fietsen, rennen, klimmen, varen. Naar buiten!

gios
Forum Lid
Berichten: 1442
Lid geworden op: 27 februari 2004
Locatie: De Heen
x 90
0 x
[/Erik]

mqaa
Forum Lid
Berichten: 105
Lid geworden op: 30 juni 2017
Locatie: Tilburg
x 13
Ben in 2015 met een 4WD via de Sani pas vanuit Lesoto naar Zuid-Afrika gereden. Het stuk in Lesoto was bijna helemaal geasfalteerd of ze waren bezig het te asfalteren. Zodra we de grens over gingen naar ZA was het gedaan met het asfalt tot aan de grens post onder aan de pas. Geen idee wat er in de tussen tijd veranderd is.

We waren erg verrast dat het stuk in Lesoto verhard was. De rest van de route die we gereden hebben was namenlijk onverhard en soms moeilijk begaanbaar, vandaar de 4WD die echt nodig was. Verder werden we niet overal even vriendelijk ontvangen. Het is een erg arm land en je wordt als snel als rijke tourist behandeld.
0 x
Marc


Terug naar “Afrika”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron