Fietsen vanaf Dar es Salaam Tanzania

Beste wereldfietsers
Eind november vlieg ik naar Dar es Salaam en neem mijn fiets mee Ik heb twee weken de tijd. Heeft iemand misschien een goede tip. Ik denk zelf oa aan Sadaani of Mikumi national park.
Hoi Fran,
Zou het een mooi/leuk idee zijn om via de bergen met de grens met Tanzania naar Mt Kilimanjarote fietsen? Wel veel off Road en ik weet niet if je dat wilt maar het is wel een schitterende route. Terug wellicht met de bus? Dat gaat snel vanaf Arusha.
Ja, prima route. Sadaani is prima te doen, je kan de kust volgen op een rustig grind weg tot Tanga (asfalt stopt in Bagamoyo):
http://www.shanecycles.com/africa/2012/ ... le-safari/

Daarna, de offroad route door de bergen lijkt me een mooi route, ik had toen last van mijn knie dus heb gewoon de asfalt gepakt richting Arusha, gelukkig was het toen weekend, dat was al eng genoeg, er rijden veel bussen op de route wat best spannend is (zeker als je een zijwind heb).

Rondje Kili is ook zeker een aanrader (en een stuk goedkoper dan omhoog lopen):

http://www.shanecycles.com/africa/2012/ ... limanjaro/

Als Marco aangeeft, een busje terug van Moshi/Arusha is makkelijk geregeld en ben je met een helse rit met 1 dag terug in Dar(of minder naar Nairobi als je nog niet geboekt heb) . Je zou ook kunnen overwegen om terug te vliegen vanaf Arusha, er zijn wat internationaal vlucht vanaf daar of via Dar.
Dag Fran,

Ik zou de A7 naar Mikumi NP (Dar Es Salaam - Morogoro - Iringa) afraden wegens veel te druk. Dit geldt trouwens ook voor de A104 tot in Mbeya.

Wij waren er afgelopen zomer en hadden het verkeer vooraf toch fout ingeschat. Op de A7 en de A104 zit niet enkel binnenlands verkeer maar ook enorm veel vrachtwagens en bussen naar Zambia, Zimbabwe, zelfs Zuid-Afrika, ... De pechstrook is daarenboven sterk varierend in kwaliteit.

We hebben door Mikumi NP gefietst maar achteraf vertelden de locals ons dat dit niet zeer verstandig was. Meer over onze trip vind je op http://www.movingaround.be.

Groeten,
Wim
Beste Marco, Shane en Wim,
Bedankt nog voor jullie reacties. Ik heb ze zojuist pas gelezen. Als nieuw lid van dit forum realiseerde ik niet dat jullie een reactie hadden geplaatst.
Ik ben inmiddels terug van mijn fietsreis in Tanzania. Het was fantastisch: via Bagamoyo, Saadani naar Tanga, daarna met bus naar Lushoto en Morogoro. Vervolgens naar Mikumi door park gefietst. Dat laatste was qua verkeer inderdaad heftig. Veel hardrijdende bussen en vrachtwagens. Echter de vele giraffen, zebras, impalas en buffalos die je tijdens het fietsen waarneemt maakte alles weer goed. Misschien ga ik nog wel een keer terug om via de bergen naar Kilimanjaro te fietsen.
Vriendelijke groet,
Fran