Fiets huren in Marrakech in januari 2014

1 Ik ben ok zoek naar adressen cq tips wat betreft het huren van een fiets in januari 2013 in Marrakech. Ik wil er de omgeving daar verkennen, steeds vanuit een hostel oid.
en daarna de fiets meenemen op de trein/bus naar de 3 andere Koningssteden.
Of kan je beter in elke stad los huren???

2 wat zijn ervaringen met identificatie afgeven of borg bij het huren?
Ik heb dit voorjaar een mountainbike gehuurd in Ouarzazate: http://www.atlas-mountainbiking.com/mtb_verhuur.html. Volgens de site kan de fiets ook afgeleverd worden in Marrakech, maar dat is duurder dan in Ouarzazate.
Kan het absoluut aanbevelen, de huurfietsen zijn nieuwe mtb's van Focus. Als je wil kan er ook een bagagerek op gezet worden. De verhuur in Ouarzazate wordt gerund door een Amerikaan die motorreizen organiseert in die regio. Bij het ophalen van de fiets kreeg ik ook o.a. reserve spaken en plakspullen mee maar dat heb ik zeker niet nodig gehad. De fiets was van te voren nagelopen op alle onderdelen en mogelijke mankementen. Identificatie afgeven was niet nodig, de borg was 50e.
Deze fietswinkel heeft goed onderhouden materiaal en goede service.
Officiële website is onbereikbaar vanochtend,
maar ze hebben ook een Facebook pagina :
https://www.facebook.com/ArganXtremeSportsMarrakech
Waarom zou je dat doen? Voor niet zo heel veel geld neem je je eigen fiets mee. Beter een goede fiets meegenomen dan een onzekere gehuurd, zou ik zeggen.

Groet, Kees