Fietsen van Laos naar Nepal

Hallo,

wij willen van Laos naar Nepal gaan fietsen. Alleen twijfelen we over de route. Of door Myanmar of door China/Tibet. Het laatste heeft onze voorkeur. Wie heeft informatie over deze twee mogelijkheden?

Vriendelijke groeten,

Dennis & Marijcke.
Beste Dennis en Marijke,
julie voorkeur wordt een handje geholpen door de realiteit: je kunt niet door Myanmar/Birma fietsen. Je komt het land slechts binnen met het vliegtuig via Rangon en gaat op dezelfde wijze naar buiten.
De militaire dictatuur zorgt ervoor dat er nog steeds een burgeroorlog aan de gang is welke al honderduizenden mensen naar o.a Thailand hebben doen vluchten. Vooral in de grensstreken wil het regime geen pottekijkers. Wellicht is het ook niet raadzaam vanwege het strijdgewoel om daar doorheen te fietsen.
In Tibet is er natuurlijk ook onderdrukkeing en mag je ook niet overal fietsen, maar daar zijn tenminste veel verhalen over succesvolle fietstochten van bekend. Fiets dus door China en Tibet, geniet van alles, heb og voor de actuele situatie van de mensen en daal straks fluitend Nepal binnen.
Tip: stop een week in Bhaktapur. Een mooie stad met in het oude centrum geen autoverkeer. Dan valt Katmandu wel tegen.
groet
ton

Bedankt voor je reactie Ton. We gaan nu uitzoeken hoe we het beste door China/Tibet kunnen fietsen.

Groeten,

Dennis & Marijcke.

Goed plan! Zelf wil ik een keer van de Mekong Delta naar de Rupsa La pas in Tibet gaan fietsen. Ik vrees alleen dat jullie dan al lang en breed terug zijn...

Dit is de url van een site van 2 heren, die ook de Mekong naar boven toe gevolgt hebben; http://www.dilworth.org/bikeabout/. Alleen jammer dat ze in het zicht van de haven gearresteerd werden... Op hun site staat best een aardig reisverslag met de route die ze gevolg hebben. Met name het stuk door Yunnan is waarschijnlijk van belang.

Dit is de url van een dag tot dag route Yunnan - Lhasa - Kathmandu; http://www.inorbitt.com/first_ride/tibet99.htm

Zo uit mijn hoofd; in de Lonely Planet 'Cycling Laos, Combodja en Vietnam' staat het stuk van Vientiane naar Luang Prabang beschreven. Het stuk van Lhasa naar Kathmandu (Friendship Highway) is beschreven op talloze websites. Een leuke site is die van de Trackster; http://www.btinternet.com/%7Epeteajones ... /intro.htm