Burning season in het noorden van Thailand, Laos en Vietnam

Vragen, verhalen en adviezen over bestemmingen in Azië.
GerritH
Forum Lid
Berichten: 114
Lid geworden op: 08 februari 2010
Locatie: Goirle
x 1
Contacteer:
Ik ben plannen aan het maken om vanaf begin maart tot begin mei volgend jaar door het noorden van Thailand, Noord Laos en Noord Vietnam te fietsen. Lees nu berichten over het "burning season" (het afbranden van landbouwvelden) wat behoorlijk veel overlast zou veroorzaken om o.a. te fietsen. Wie heeft daar ervaring mee en is het een reden om niet in deze maanden daar te gaan fietsen?

Grtz
Gerrit Heij
0 x

bert sitters
Forum Lid
Berichten: 7555
Lid geworden op: 22 juli 2002
Locatie: Amsterdam
x 84
Het is dan sowieso de hete tijd en zeker in het noorden Thailand. Temperaturen kunnen dan onaangenaam oplopen. De beste tijd is van november t/m half februari. Ook in de regentijd van juni t/m oktober is het vaak prina fietsen. De regen bestaat vaak uit een forse bui die meestal aan het einde van de middag valt.
0 x
En hoe verder hij ging, des te langer was zijn terugweg. www.fietsrondje.nl

piviets
Forum Lid
Berichten: 93
Lid geworden op: 19 januari 2015
x 10
Wij fietsten van HoChiMin naar Hanoi via Camb. en Laos maar inderdaad in Okt-Nov. wanneer het prima fietsweer is; 22-30 graden ,ook op 1000 mtr. Ook regelmatig regen maar slechts een uur of twee. Het warme seizoen zou voor ons niet een keuze zijn.
Veel plezier en ik ben benieuwd. Pier.
0 x

Gaanmetdiebanaan
Forum Lid
Berichten: 28
Lid geworden op: 26 oktober 2016
IK ben niet in hetzelfde seizoen gegaan, maar ik zou het niet als een groot probleem/belemmering zien denk ik. Ben zelf wel regelmatig lang bossen gefietst wat express in de fik stond, dat was geen probleem.
0 x


Terug naar “Azië”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron