aankoop fiets Chengdu

Heeft er iemand ervaring met de aankoop van een redelijk grote fiets in China? Ik ben 1.95m lang en mijn huidige trekking fiets is nog minder dan 200euro waard, dat is de prijs die KLM vraagt voor vervoer heen en terug.
Ik heb helaas geen ervaring met fietsen kopen in Chengdu, maar gezien de moeite die het kost op met zo'n lengte een degelijke fiets te kopen in Nederland is je fiets in Chengdu misschien wel veel meer waard dan € 200,-. Ik zou me niet blind staren op wat iemand hier voor je fiets wil geven, maar bedenken wat je er voor over hebt om daar een goede fiets in de juiste maat te hebben.
Er zit wel een Giant Store in Chengdu (en ik meen ook een Trek winkel). Wij hebben daar destijds onze fietsen in dozen in laten pakken voor de terugvlucht. Erg moderne winkel, maar geen idee of ze iets hebben wat je past, je zou daar in ieder geval eens kunnen kijken.
Het adres heb ik destijds gekregen van onze dokter in het ziekenhuis aldaar, dat weet ik zo 123 niet meer, maar Google weet het vast wel. ;)
dierckxsens schreef:Heeft er iemand ervaring met de aankoop van een redelijk grote fiets in China? Ik ben 1.95m lang en mijn huidige trekking fiets is nog minder dan 200euro waard, dat is de prijs die KLM vraagt voor vervoer heen en terug.
Er zijn ook maatschappijen die je fiets gratis vervoeren en goedkopere tickets verkopen dan KLM. Probleem opgelost.
Ik denk dat er elders makkelijk toegankelijke communities zijn waar mensen zitten die je veel beter kunnen informeren omdat ze daar bijv. zelf wonen.

Hier zie ik zo diverse interessante mogelijkheden:

https://www.google.nl/search?q=Chengdu+ ... &lr=&hl=en
Man Met Fiets schreef:Hier zie ik zo diverse interessante mogelijkheden:
google-link
Het is echter niet altijd wat het lijkt. Ik heb eens in Porto een fiets gehuurd. Van tevoren op internet leek het een flinke zaak met veel keuze in te huren fietsen in mijn maat en van goede kwaliteit.

Wat er uiteindelijk gebeurde is dat ik de baas van de zaak moest uitleggen hoe hij de banden van de fiets moest oppompen omdat de man die er normaliter was er niet was en dat ik mijn tochtje gemaakt heb op een fiets met een voorvork die verbogen was door het overagressieve gedrag van de voorrem. Dat was een ronduit gevaarlijk ding dus. Alleen de achterrem die het min of meer deed was gelukkig genoeg omdat het toch niet zulk best weer was die dag en we niet ver kwamen.

Vandaar dat ervaringen van mensen ter plekke meer waard zijn dan een fraaie website.
Leon schreef: Vandaar dat ervaringen van mensen ter plekke meer waard zijn dan een fraaie website.
En daarom verwijs ik ook expliciet naar communities van mensen daar die elkaar informatie geven. Die Google search bevat natuurlijk ook meer, maar deze twee staan op de eerste pagina.

http://www.chengduliving.com/forums/top ... a-bicycle/

http://www.gochengdoo.com/en/forums/thr ... _bike_shop
In het forum van de eerste link noemt iemand een Decathlon in Chengdu, lijkt me een winkel waarvan je in ieder geval weet welke kwaliteit je gaat krijgen. Je kunt m ook vinden via google.

Ze hebben ook een website: https://www.decathlon.com.cn/en Daar kun je kijken of er iets van je gading bij zit. Als ik zo kijk gaan de frames tot 'L', wat aan de ene kant een wat generieke eenheid is, en me klein lijkt voor iemand van 1,95. Maar dat kun je misschien eens gaan bekijken bij een Decathlon hier, er van uitgaande dat het assortiment hetzelfde is. Maar ik sluit me aan bij een van de eerdere reacties, het lijkt me dat het vinden van een goed fiets op jouw maat in China een best wel grote gok is, die ik zelf liever niet zou nemen.

Roef