Van zuid Laos naar Vietnam: routeadvies gevraagd

Beste fietsers,

Overmorgen zullen we vanuit Thailand de grens van Laos overgaan richting Pakse. Daar waar ik op het forum eigenlijk iedereen via het Bolaven plateau richting Cambodja zie gaan willen wij weer richting Vietnam.
We hopen een nieuw visum aan te vragen via het consulaat in Pakse en dan het liefst via het Bolavenplateau naar het noorden en Lao Bao/ Daen Sewan de grens over.

Zijn er mensen die route 1 G hebben gereden.?? Die loopt van Salavan naar het noorden. Graag zou ik ervaringen horen. Zijn er andere opties??
We willen liever niet via Savannakkhet.

Ik ben benieuwd.
Groet
Joris
www.joris-en-stellafietsen.webs.com
Hoi,

Wij hebben zelf geen ervaring met de 1G maar we zijn in Laos wel andere fietsers tegen gekomen die bij LaoBao de grens naar VIetnam zijn overgegaan.
Als je contact opneemt met Laura & Cyril kunnen zij je wellicht meer vertellen.

Groet,

Maarten
Hallo Joris,

met de 1G heb ik geen ervaring.
Ikzelf ben vanuit Vietnam door Laos naar Cambodja gefietst,
over de volgende steden (allemaal guesthouses)

Lak Sao
Ban Na Hin (leuk guesthouse 'Mi Thuna' en er is een prachtige grot in de buurt waar je met een motorbootje doorheen kunt varen, 7,5km!.. was indrukwekkend)
Songhong
Thakek
Xeno
Pakxong
Khongxedon
Pakse

Vanuit Pakse heb ik een driedaagse ronde over het plateau gefietst, één fietstas meegenomen en de rest in een hostel gelaten. Ook wel even lekker, gezien het klimmen over de (toen nog, 4 jaar terug) dirtroads best stevig was. Pakse, Tad Lo, Tad Niang, Pakse.

Als je in Xeno overnacht hoef je Savannaket niet aan te doen. Xeno is een 'truckstop', maar dat heeft soms ook zo'n charme ;).

Veel plezier!

op hera.waarbenjij.nu staan mijn blogs van die reis. Wie weet kun je er nog info uithalen. Staan helaas geen hostels o.i.d. op vermeld.
Wij zitten in Paksong 30 km onder Pakse en hebben net een wel heel uitgebreid rondje Bolavan plateau gedaan dat zou kunnen aansluiten op jouw Vietnam plannen. Je zou vanuit Attapeu naar Vietnam kunnen fietsen. Zie http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... 14&t=21530
Goede keuze,

Paxe - Savannakhet is niet heel boeiend.
Je geplande route heb ik destijds niet gereden, wel Pakse - Attapeu - Plei Kan (dus van Attapeu oostwaarts naar Vietnam).
Misschien ook een optie ?
Mijn verslagje van destijds:
http://www.freewebs.com/tingtongkoenie2 ... ietnam.htm
Dank allen voor meedenken.

Ik kwam via het lonely planet forum wat meer te weten over de route.
onder andere via GT rider: mooi filmje.

http://www.gt-rider.com/thailand-motorc ... an-to-Plin

het midddelste stuk is ons wat te zwaar denk ik. Dus we gaan maar met lus via Bolaven naar het noorden en dan via de 9 naar Vietnam.

De zuidelijk route ten oosten van Bolaven komt ons wat te zuidelijk uit in Vietnam.

Groeten
Joris