Route Bangkok - Chiang Rai en verder ...

Vanaf 6 december 2020 ben ik van plan om aan mijn fietsreis van 3 maanden te beginnen met als startpunt Bangkok. Het plan is om in ca. 2-3 weken naar Chiang Rai te fietsen.
Vanaf 3 januari wil ik verder en heb dan nog ongeveer 7 weken. Ik moet nog een keuze maken of ik vanuit Chiang Rai via Myanmar terug ga naar Bangkok of via Laos en Cambodja de Mekong rivier ga volgen en zien tot hoever ik kom.
Mijn vraag; heeft/weet iemand mooie fietsroutes voor deze trajecten en evt. een gpx bestand?
Ik heb inmiddels al diverse reisverhalen gelezen en info verzameld, maar ben wel benieuwd naar ervaringen en adviezen.
Alvast dank voor de reacties.
Wij hebben een groot deel van de Mekongroute gefietst vanaf noord Thailand tot aan de Mekong delta in Cambodja en Vietnam
Je kan proberen via de AWOL routes te verkrijgen
Het is prachtig maar denk niet dat je vaak de rivier ziet
Wel is het leuk om een tijdje op de eilanden in de Mekong te verblijven in het zuiden van Laos .
Daar en ook op de grens met Cambodja zijn schitterend stroomversnellingen met watervallen te zien

Dirk
Wij hebben eind 2018 begin 2019 gefietst van Chang May via Laos en Cambodja naar Saigon, ook met de routegidsen van AWOL, de specialist in fietsreizen in dit deel van de wereld. Als je geïnteresseerd bent kun je ons blog lezen reizendoorzoazie.reislogger.nl, de maanden 3, 4 en 5.
Mocht je naar Myanmar willen,dan zul je eerst weer zuidwaarts moeten fietsen naar Mae Sot. Je mag wel de grens over in het noorden, maar alleen voor een visumrun.
Houd er rekening mee dat Myanmaar de op 1 na slechtste gezondheidzorg van de wereld heeft. Voor ons reden om Myanmar uit onze oorspronkelijk fietsroute van 4 maanden te schrappen ivm Covid-19.