Naar Zweden -Saffle

Dus:

situatieschets...
Ik had een weekje Zweden gepland met de vriendin. Door het wisselen van werkgever ben ik plots in het bezit van 6 weken vakantie (onderwijs, hoera, je hoort mij niet klagen).

Zoals het een impulsieve fietsfanaat betaamt, heb ik quasi instant mijn vriendin een vliegtuigticket geboekt en gezegd (lees: gevraagd, gesmeekt en onderhandeld) dat vermits ledigheid duivels deken is, ik wel even met de fiets op en af rijd. Een impulsieve fietsfanaat heeft immers genoeg aan een snelle blik op googlemaps om in te schatten hoeveel tijd hij nodig heeft voor een ommetje :lol: . Het betreft een 1400km maar mits aangename fietsroute schat ik het ruw op een 1800km die aanvankelijk plat en in Zweden glooiend te noemen zullen zijn.

Nu door omstandigheden en wat inhaalwerk op werk (onderwijs, hoera, je hoort me maar een beetje klagen), zal mijn ritje best vrij recht op recht zijn. Enige zoekwerk leert mij dat ik vanuit België best snel op de Eurovelo 3 kan aanpikken om dan via NL, DUI en DEN in Zweden te arriveren. In Zweden valt er via Sverigeleden wel tot op mijn bestemming (Saffle) te komen of met een stukje Eurovelo 7 of 12 valt er ook wel wat te doen.

Ik rijd met een snelle tourfiets/randonneur, hetzij een aangeklede genesis Day One met rohloff of een Specialised Diverge.

De vraag naar ervaring
  • Wie is er bekend met de Eurovelo 3 ?
  • Raad je hem aan of af ?
  • Hoeveel km heb ik extra op de teller tegen dat ik op een ferry zit vanuit België?
  • Iemand reeds van Gotenberg of Malmo naar Saffle gefiets ? Wat zijn de aanraders daar ?
Alle info die je denkt dat handig kan zijn, mag je hier natuurlijk ook neerplanten..

http://nl.eurovelo.com/
https://www.google.be/maps/dir/Mol,+240 ... 132661!3e1

Ik ben op de hoogte van de vaagheid van mijn vragen maar het is voornamelijk bedoeld om eerst wat grote lijnen te scoren om een goede mix van snelheid, comfort en aangename natuur aan elkaar te rijgen in fase 2 van de routeplanning.
De vraag naar zelf even het een en ander uitzoeken zal ik dan maar even stellen.

Ik weet zeker dat je als je pelgrimsroute als zoekopdracht op het forum ingeeft je heel wat zal vinden (al zal het merendeel de andere kant opgaan.)
Eigenlijk de foute vragen geformuleerd. Ik vraag me af of er alternatieven zijn dan de eurovelo3 naar daar zonder helemaal zelf te moeten uitzetten. De andere kant op heb ik in het voorjaar al gedaan. Ik kan op zich wel inschatten wat de eurovelo 3 zou brengen.