Vrijdagavond 22 november wordt de vormgeving van de website aangepast aan onze nieuwe huisstijl. De gehele site zal daardoor even off-line zijn.

Op de racefiets van wenen naar belgrado

Vragen, verhalen en adviezen over bestemmingen in Europa.
AukeB
Berichten: 5
Lid geworden op: 23 januari 2019
In mei wil ik van wenen naar belgrado fietsen. Ik heb twee routes in gedachten, de sultans trail of de donauroute. Weet iemand of (een van) beide routes geschikt zijn om op te racefiets af te leggen. Heb max 8 fietstdagen, vandaar mijn keuze voor de racefiets.
Laatst gewijzigd door AukeB op wo 23 jan, 2019 16:54, 1 keer totaal gewijzigd.
0 x

Bert van Sprang
Forum Lid
Berichten: 2082
Lid geworden op: 10 december 2007
Locatie: Vught
x 211
Wij hebben delen van de sultanstrail gefietst in Bulgarije, dat was niet geschikt voor een racefiets, zelfs een MTB-er had er nog moeite mee :D .
0 x

Gebruikersavatar
peter de rijk
Forum Lid
Berichten: 2104
Lid geworden op: 09 april 2003
Locatie: Utrecht
x 86
Contacteer:
De Donauroute zal wel lukken, al waren er in 2010 nog wel heel slechte onverharde gedeelten in Hongarije (zie foto). Misschien is dat inmiddels beter, en anders is er wel een alternatief over de verharde weg.
Bijlagen
hongarije-1.jpg
0 x
De Wijde Wereld — reisverslagen & traveltips

JJFietst
Forum Lid
Berichten: 11
Lid geworden op: 23 juli 2018
Locatie: Hulshorst
x 2
Contacteer:
De slechte onverharde delen zijn er nog steeds in Hongarije, ik heb de route vorig jaar gereden.
Tot aan Boedapest is het druk op de wegen, de fietsroute lijkt me niet overal geschikt voor de racefiets (deels onverhard, gaten).
Ten zuiden van Boedapest is het eerste stuk ook hobbelig en deels onverhard. Dit valt wel te omzeilen door een verharde weg te nemen. Hierna kun je de Donauroute verlaten en dwars door steken over rustige wegen naar Szeged. Vanaf hier kun je de route Szeged - Belgrado van de Europafietsers volgen. Deze volgt rustige wegen die goed te doen zijn. Alleen het laatste stukje naar Belgrado is erg druk en moet je op de stoep of in de berm fietsen.
0 x

_Peter_
Forum Lid
Berichten: 2908
Lid geworden op: 19 augustus 2003
Locatie: Apeldoorn
x 95
Heb je al uitgerekend hoeveel kilometer dat is? Je zal zoals eerder al aangegeven vaker dan je lief is slechte stukken tegenkomen, en de bewegwijzering van de route rondom de grote steden (Wenen, Boedapest en Belgrado) laat te wensen over, een GPS track is dan ook wel aan te bevelen wil je niet teveel omrijden.
Temperatuur in mei is prima om te fietsen, het kan er dan alleen ook nog wel eens erg nat zijn. Gezien de keuze voor een racefiets zal je niet al teveel bagage meenemen wat de grootte van je dagafstand en het heelhouden van je fiets zal bevorderen.
Persoonlijk lijkt me 8 dagen te kort om nog iets te zien, en kun je wat dat betreft net zo goed ergens anders gaan fietsen waar de wegen beter zijn.
0 x

AukeB
Berichten: 5
Lid geworden op: 23 januari 2019
Dank voor bovenstaande.

Mijn dagafstand zal ongeveer 120 km per dag zijn. Heb voorgaande jaren al drie van dit soort reizen gemaakt. Ik denk dat ik voor een andere route ga. Vorig jaar in twee weken van dinant naar barcelona gefietst. De route van Benjaminse. Was me goed bevallen, ook op de racefiets. Nu dus weer op zoek naar een vergelijkbare route. Mocht iemand tips hebben, ik hoor het graag.
0 x


Terug naar “Europa”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

cron