Litouwen: verkrijgbaarheid gastank met schroefaansluiting

Wij gaan deze zomer een rondje Litouwen fietsen.
Wie weet of er in Litouwen gasblikken geschikt voor branders met schroefaansluiting verkrijgbaar zijn.
Voor de duidelijkheid een link naar het soort blikje dat ik bedoel: https://www.bever.nl/p/coleman-c500-per ... olour=5806

Als ze verkrijgbaar zijn in welke winkels kunnen we ze dan vinden (naam outdoorwinkel)? We starten in Kaunas en gaan daarna naar Klaipeda.
Bij voorbaat hartelijk bedankt voor jullie reactie!
Beste Nicole,

Zelf nog nooit in Litouwen geweest maar in veel Europese landen vind je eerder de blauwe Campingaz gasblikjes die een net iets ander ventiel hebben (die met het "gewone" schroefdraad vind je vaak alleen maar in gespecialiseerde outdoor winkels). Dit is makkelijk te omzeilen met een kleine adapter; weegt niet veel en inmiddels al veel plezier van gehad!
Dank je wel voor de tip Niall. Dat lijkt inderdaad heel handig.
Wij hebben alweer 19 jaar geleden in Estland gefietst. Daar waren destijds helemaal geen gastankjes verkrijgbaar. We hebben toen een benzinebrander gebruikt. Maar om overbodig gewicht te vermijden proberen we er voor we vertrekken achter te komen of en wat er verkrijgbaar is.
Grote kans dat prikblikjes het makkelijkst verkrijgbaar zijn. Zelf helaas ook nooit in Litouwen geweest, maar mijn ervaring in de rest van Europa zijn prikblikjes vaak al bij de grotere tankstations en supermarkten te verkrijgen, scheelt een hoop zoeken. Ik gebruik om die reden een prikblikbrander.
Campingaz is met name in Scandinavie lastiger verkrijgbaar dan schroef, vaak alleen in de grotere outdoorwinkels.

Ik gebruik zelf de prikblikhouder van Markill in combinatie met een lichtgewicht schroefbrander, uiteindelijk de meest lichte combinatie. Helaas is die prikblikhouder momenteel slecht te krijgen..
Ik heb een aantal jaren terug door Litouwen gefietst, middendoor en niet langs de kust. Outdoor sportartikelen heb ik nergens gezien. De enige mogelijkheid zie ik eventueel in de prikblikjes die vaklui soms gebruiken voor verf afbranden of zachtsolderen, te verkrijgen in winkels van ijzerwaren, en zelfs daar heb ik mijn twijfels over. Als je niet op de grote doorgaande wegen fietst, die nogal gevaarlijk zijn, kom je ook amper winkels tegen. De witte wegjes op de kaart, die het rustigst zijn, zijn meestal zandstraatjes die armoedige dorpjes met houten huisjes verbinden. Een benzinebrander lijkt me wel een beter idee.
In 2013 ben ik in Joniškis op zoek geweest naar zo'n gastankje, en volgens mijn gastvrouw zou het onmogelijk zijn om die te vinden. Volgens haar zou ik mijn tankje hooguit, als ik geluk had, ergens kunnen laten bijvullen. Ik heb half Joniškis afgereden (maar dat is niet zo erg groot), en heb uiteindelijk het juiste tankje gevonden, volgens mij was het in een doe-het-zelfzaak. Priktankjes waren inderdaad makkelijker te vinden.
Hallo Madyns en Dorenda,
Hartelijk bedankt voor jullie informatie. Zo krijgen we al een aardig beeld!
Wij zullen in elk geval op dit forum laten weten hoe het nu in 2018 zit.
Fijne fietszomer!
Nicole
Via een Litouws contact kreeg ik de volgende twee links van zaken die wellicht de gasblikjes hebben:

https://www.ermitazas.lt/
https://www.senukai.lt/
Zo te zien hebben ze bij de Ermitazas winkels (<< klik op de link voor een overzicht) idd diverse gasblikjes waaronder die met de "gewone" ISO schroefaansluiting: https://www.ermitazas.lt/Irankiai-techn ... ram=butan&

En de Campingaz blikjes zijn inmiddels blijkbaar toch ook in Litouwen doorgedrongen: https://www.ermitazas.lt/Laisvalaikis-t ... m=camping&

Ook de Senukai winkels (blijkbaar zijn beide een soort bouwmarkt?) hebben volgens hun website alle gangbare soorten gasblikjes.
Ermitazas in Kaunas kun je hier vinden:

KAUNAS

PREKYBOS CENTRAS „ERMITAŽAS”
Raudondvario pl. 131, LT-47501 Kaunas

UŽSAKOMOSIOS PREKYBOS SKYRIUS

Darbo laikas
II-V 8.30 - 17.30
VI 10.00 - 16.00
I ir VII nedirbame

Tel. +370 37 21 47 66
Mob. +370 659 86940
El. paštas: uzsakomoji.kaunas@ermitazas.lt

Darbo Laikas is openingsuren. Dagen van de week worden in romeinse cijfers aangegeven, I is maandag, VII is zondag.
Geweldig bedankt voor deze nieuwe informatie en alle details zoals de openingsuren! Hiermee moet het toch goedkomen deze vakantie. Als wij nog extra informatie hebben laten we het na onze vakantie weten via deze blog zodat het compleet is.
Het is ook fantastisch dat dit forum bestaat en dat er zoveel nuttige informatie op wordt gedeeld!
Ieder een hele mooie fietszomer toegewenst!
Nicole van Gans