Lon Las Cymru

Hallo allemaal,
Zijn er hier mensen met ervaring met de Lon Las Cymru. de NCN 8? Dit is een tocht van Cardiff naar Holyhead in Wales.
Ik ben vooral benieuwd wat de ervaringen waren, of er meningen zijn of je deze van noord naar zuid of andersom fiets. Dat soort dingen.

Maurice
Vorig jaar delen van die route door Wales gefietst. Leuk fietsen daar in Wales, variërend van vlakke jaagpaden tot supersteile weggetjes. Qua windrichting weet je toch nooit of N naar Z of omgekeerd gunstiger is. Ik zou 'm van zuid naar noord fietsen, dan heb je het mooiste deel, het Snowdon gebergte, op het laatst.
Zie mijn verslag voor meer info.
Ben weer terug uit Wales.
Voor de mensen die in de toekomst deze route misschien willen fietsen hier wat opmerkingen over deze route.
We hebben de gehele Lon Las Cymru gefietst. Begonnen in Cardif en geëindigd in Holyhead op het eiland Anglesey. Daarna zijn we van Holyhead naar Liverpool gefietst via een combinatie van andere routes. (de nummers 5, 566 en 568)
In totaal was dit 720km die hebben we in een kleine 12 dagen gefietst, en onderweg gekampeerd.
Wij hebben veel geluk met het weer gehad, alleen in de eerste dagen échte regen, daarna misschineh hier en daar een buitje.
Kamperen was goed te doen met veel campings, alleen in Snowdonia moet je iets meer plannen.
Altijd makkelijk om aan boodschappen en vers brood te komen. En een tip: pasties. Pasteitjes gevuld met vlees, groente en/of kaas. Ook koud goed te eten.
Het is een mooie route, goed aangelegd en prettig aangegeven. over het algemeen autovrije of autoluwe wegen, alleen een paar punten waar je op een drukke B-weg moest fietsen.
Er moet vaak geklommen worden en dat is vaak bij hoge stijgingspercentages. Grappige is dat op de dagen dat we op Anglesey (Noorwest Wales) waren we meer hoogtemeters maakten dan in de Brecon Beacons of Snowdonia. Veel op en af met korte steile klimmetjes.

Als mensen vragen hebben over deze route, dan kun je het altijd vragen.
Wij hebben in ieder geval genoten van de natuur, de vergezichten, overal schapen en vriendelijke mensen.
Hi Maurice!

Wij overwegen deze route te gaan doen per racefiets, zijn de paden overwegend asfalt of ook veel grind/modderwegen?
Alvast hartelijk dank voor je antwoord!

Groetjes,
Sylvia