Elfsteden of iets anders leuks? | 3 dagen - 250km.

We denken er over om als 't een beetje weer is in de meivakantie even een paar daagjes te gaan fietsen en kamperen. Een km. of 80 per dag of zo. Zelf dacht ik aan de Elfstedenroute maar toen ik op de website http://www.fietselfstedentocht.frl/nl-NL/route keek dacht ik: Dank je de koekoek... Dat is natuurlijk een route uitgezet voor tienduizenden mensen (ik meen dat de officiële fietstocht op tweede pinksterdag moet plaatsvinden.) over brede wegen en zoveel mogelijk overal omheen zodat er geen overlast is.

Wat ik dus zoek is een mooie (elfsteden<?>) route of een andere route door ons landje die we in een dag of drie kunnen fietsen.

De elfstedenroute is een idee maar ik niet op voorhand beperkingen opleggen. Een kilometer of 150 van huis (Randstad) starten is geen probleem.

Mocht iemand een leuk idee hebben dan houd ik me aanbevolen...
Hmm... grappig om te merken dat je soms de mooiste zoektermen in kunt tikken en niks aardigs tegenkomt terwijl als je gewoon eens gaat browsen je hier al tegenaan loopt :oops:

Kant en klare Weekendjes weg
Wat dacht je van de Flamingoroute (http://www.achterhoek.nl/ndl/routes/fie ... ingo-route) ? Die is weliswaar langer dan 250 kilometer, maar door de bloemkoolvorm kun je de route vrij eenvoudig inkorten.
11stedentocht op pinkstermaandag is max 15000 rijders.
Over het algemeen zitten er niet veel hele brede wegen in. Met het routekaartje ernaast is het ook makkelijk een alternatief te vinden.
Heb de tocht 14 keer gereden en aan de route gewoond dus denk dat ik de omgeving wel een beetje ken.
Voor de volgende stukken zou ik een alternatieve route nemen:
Oude Leije - Holwerd. Daar kun je iets noordelijker langs de zeedijk fietsen
Leeuwarden Dronrijp. Iets zuidelijker route kiezen als je niet een deel langs de snelweg wilt fietsen
Mirns - Stavoren. Over de dijk langs het IJsselmeer is wel leuk, (iets minder met flinke tegenwind) maar kan in vakanties wel druk zijn met toeristisch verkeer, surfcampers en caravans
Ik moet bekennen dat ik de 'Rondje Rivieren' route uit het draadje 'Nederland' ook wel errug mooi vind. Maar volgens de site van Hans (en dat blijkt ook wel) is ie inmiddels uit de lucht. Gelukkig heeft Hans de GPX op zijn site staan :-).
HansvanderVeeke schreef:In 2008 hebben we onder andere de ANWB route 'Rondje rivieren' gefietst. Deze gaat verdwijnen in 2010 maar is zeker de moeite waard om te doen. Het is ongeveer 250 km bij de rivieren de Maas, de Waal en de Rijn en loopt zelfs een stukje door Duitsland

Hoe: Op de fiets, onderweg overnacht in bij Vrienden op de fiets

Wanneer: september 2008

Waar:
http://www.vanderveeke.net/fiets-algeme ... /route.jpg

Ervaring: Prachtige route en door de vele pontjes is het erg afwisselend.

Foto's en een verslag zie deze link. Hier staat ook een GPS track om neer te laden.
Deze routes zijn tot een mooi rondje te combineren: http://www.flusslandschaft.eu/nl/rivierenlandschap/

Jan
AndreM schreef:We denken er over om als 't een beetje weer is in de meivakantie even een paar daagjes te gaan fietsen en kamperen. Een km. of 80 per dag of zo. Zelf dacht ik aan de Elfstedenroute maar toen ik op de website http://www.fietselfstedentocht.frl/nl-NL/route keek dacht ik: Dank je de koekoek... Dat is natuurlijk een route uitgezet voor tienduizenden mensen (ik meen dat de officiële fietstocht op tweede pinksterdag moet plaatsvinden.) over brede wegen en zoveel mogelijk overal omheen zodat er geen overlast is.

Wat ik dus zoek is een mooie (elfsteden<?>) route of een andere route door ons landje die we in een dag of drie kunnen fietsen.

De elfstedenroute is een idee maar ik niet op voorhand beperkingen opleggen. Een kilometer of 150 van huis (Randstad) starten is geen probleem.

Mocht iemand een leuk idee hebben dan houd ik me aanbevolen...
Er staat in de boeken van buijten & schipperheijn over de elfstedentocht ook een alternatieve elfstedentocht. Afbeelding
Deze is iets langer en gaat juist door afgelegener delen die minder toeristisch zijn. Ook worden de steden in een andere volgorde gedaan. Ik heb deze zelf afgelopen zomer gefietst in 4 etappes (met nog een zij-excursie naar Ameland) en dat was prima te doen.
Persoonlijk vond ik het noordelijke deel het minst leuk, dus in 3 dagen zou ik het deel ten noorden van de lijn tussen Franeker en Leeuwarden overslaan.
Ik heb 'De ronde van 12' wel eens in twee dagen gefietst na een tip hier op het forum. Kon ook in een non-stop uitvoering en een variant in drie dagen.

Het is uiteindelijk geen ronde, maar meer één richting dwars door het land. Met als doel in alle twaalf provincies van Nederland te zijn geweest in 24 uur, twee of drie dagen. Kun je natuurlijk zelf allerlei varianten op verzinnen. Misschien leuk als inspiratie? :-)
De fietselfstedentocht op tweede pinksterdag is niet dezelfde als de bewegwijzerde elfstedenroute ( http://www.nederlandfietsland.nl/knoopp ... fietsroute )
Volgens mij is die wel de moeite waard- niet ontworpen voor 15000 fietsers in een dag, maar een leuke tocht die de elf steden aandoet.
Het is uiteindelijk het andere eind van het land geworden. Met mijn zoon heerlijk door de Limburgse en Belgisch-Limburgse heuvels gefietst. Klein Zwitserland noemen ze het daar. Was mooi! Ter compensatie van het niet rijden van de Elfstedentocht: Op de camping stonden we naast een Fries gezin. Ze waren op dat moment volgens eigen zeggen 350 autokilometers van huis. Dat dan weer wel.