Info transit visum Kaliningrad (Rusland)

Wij fietsen op het moment de R1 naar St.Petersburg en hebben zojuist transit visum, 72uur visum aangevraagd voor Kaliningrad regio.

Online is informatie te vinden over het versturen van informatie naar een 6-tal travelagencies. Echter, vijf van hun hebben niet gereageerd op emails verstuurd eerder deze week, bij deze het verslag van de touringagency die ons wel geholpen heeft.

Via baltma.ru (ook in engels of duits te raadplegen), kun je kiezen voor regio kaliningrad en dan hotels/overige hotels. Wij hebben via booking.com een goedkoop/goed hotel gezocht en kwamen uit bij Berlin hotel, vlakbij trein (omdat we het drukke eerste gedeelte vanaf de grens wellicht gaan treinen) en goede recensies. Dit hotel opgezocht via de baltma.ru en reservering aangevraagd. Formulier ingevuld, gezegd dat visum nodig is en bij opmerkingen gewenste inreisdatum, grenspost (is Mamonovo via R1) etc ingevuld. Binnen 2 uur kwam er een reactie dat het niet ging werken, omdat er een week processing time is voor het visum (ipv de 72 uur die op officiele websites van kaliningrad staat!).

Inmiddels halve dag verder is wel alles geregeld, ook al hebben we nu wat vertraging omdat we dus uitgingen van de 72 uur en niet zo goed zijn in vooruitplannen :) (en van de overige 5 agencies al een week niets gehoord).

Tevens is het handig adobe en een gescande handtekening bij de hand te hebben om machtigingsformulier voor creditcard af te geven.

Wij hebben nu dus wat extra rustdagen, maar daar zijn we ook wel aan toe :) mocht je dat niet hebben en wat verder van tevoren kunnen/willen plannen dan lijkt mij dit de meest vruchtbare methode.

Groetjes vanuit Polen!
Beste Janneke,

Hebben jullie het aangegeven grenspunt per fiets aangedaan?

Wat zijn ongeveer de kosten voor het visum? En betaal je ongeveer dezelfde prijs voor het hotel als op de reguliere boekingswebsites?

En is het visum uiteindelijk dan uit te printen of hoe werkt dat precies, is dat gewoon een PDFje? En waarom is het handig adobe bij te hebben?

Ik zou het zeer op prijs stellen als je deze vragen kon beantwoorden!

Groet,

Kevin
Hey,

Ja, gewoon bij de route R1 de grens overgegaan. Er waren wat problemen daar omdat we ook al een dubbel entry visum hadden voor later. De mevrouw van de stempel moest dus langskomen, die was te laat en verwarring alom maar uiteindelijk wel gelukt.

Het was een duur visum, zo'n 200 euro met z'n tweeen? Inclusief dus dat via Baltma.ru bemiddeling. Adobe heb je nodig omdat we een pdf formulier kregen om een creditcard betaling uit te laten voeren en je dan dus een handtekening moet hebben etc. uitprinten/ondertekenen/inscannen kan natuurlijk ook.

Zie hier ons stukje over Kaliningrad.

http://www.bikeabout.nl/travelogue/post ... hantage-en
Beste (wereld)fietser(s).

Ik ben benieuwd (als je alle bescheiden bij je hebt) of je aan de grens met regio Kaliningrad ook een visum kunt regelen. We weten namelijk nog niet zeker of we door de enclave willen fietsen. We komen vanaf Lithouwen. Heeft iemand hier ervaring mee?

Groet Erwin van Loo (bwvanloo@gmail.com)