Te koop: Idworx Off Rohler Evo Travel Spec 55 cm

Te koop van eerste eigenaar: een bijna in nieuwstaat verkerende Idworx Off Rohler Evo Travel Spec, een ideale toer- en vakantiefiets voorzien van lowrider en bagagedrager van Tubus. Helemaal klaar voor nieuwe fietsvakanties of jarenlang woon-werk kilometers!

Ik heb deze fiets gebruikt tijdens 2 fietsvakanties. Helaas ziet onze nu 10 jarige zoon het zelf fietsen tijdens fietsvakanties niet zitten. Daarom verwacht ik dat we komende 5 jaar niet meer op fietsvakantie zullen gaan. Ik heb daarom besloten dat deze superfijne vakantiefiets verkocht mag worden om er iemand gelukkig mee te maken die hem wel gaat gebruiken waar hij voor gemaakt is. De fiets is van maart 2015, staat binnen gestald en heeft ongeveer 2.400 km gereden.

Specs:
Framemaat 55 cm (L)
Kleur: zwart glans
Rohloff 500/14 versnellingsnaaf
Gewicht: 15,4 kg
Achterdrager: Tubus Logo
Voordrager: Tubus Duo
Trapas: Idworx EBB Long life
Remmen: Magura HS33 Firm-tech
Dynamo: SON widebody stekkerloze naafdynamo
Koplamp: SON edelux II
Velgen: Idworx Darim II met Carbid coating
Banden: Schwalbe Big Ben 60-559 (26”)
Handvatten: Ergon GP5-L met grote bar-ends
The Brace: ja
Slot: Abus Amparo 4850LH ringslot ART2
USB-oplader: The Plug (lader op de naafdynamo)
Fietscomputer: Cateye Enduro
Vraagprijs Euro 2.950,-

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

https://link.marktplaats.nl/m1378132800

Extra informatie over de fiets
De idworx Off Rohler Evo is een comfortabele en sterke fiets gemaakt voor het ruige werk, en is daarmee dé 26 inch vakantiefiets voor reizen buiten Europa. De Off Rohler Evo is een van de meest geprezen trekkingfietsen aller tijden, won verschillende prijzen en kreeg in 2011 een Op Pad Outdoor Award.

De zithouding is sportief, maar toch ontspannen.De framegeometrie is heel erg mooi uitgebalanceerd: in de rechte lijn is de Evo heel stabiel en toch gaat hij erg strak de bocht om. Mits goed vastgemaakt, wordt je bagage één met je fiets.

De Off Rohler Evo is voorzien van uitstekende verlichting. Zo heeft de SON naafdynamo een extra brede body voor een sterker wiel. Bij de Evo heeft de naafdynamo geen stekkertjes meer maar maakt contact met de patten in de voorvork. Als je nu je wiel uit je fiets moet halen dan hoef je geen stekkertje meer los te maken. De koplamp van SON is gemaakt volgens de specificaties van Idworx, met meer licht vlak voor het voorwiel. Om die reden is ook een nieuwe lamphouder ontwikkeld. Optioneel kan er een USB-aansluiting op de naafdynamo voor het opladen van bijvoorbeeld een smartphone of GPS. Erg handig als je lang onderweg bent!

In het zeer sterke 26 inch achterwiel zit natuurlijk een 14 versnellingen Rohloffnaaf.

Alle kabels lopen buitenom door mooie op het frame gesoldeerde nokjes. Voor optimale betrouwbaarheid heeft Idworx een complete kabelboom met zo min mogelijk contactpunten en dus een minimale kans op storing door corrosie. Een stevige kabel naar het achterlicht loopt niet meer door het achterspatbord, maar gaat nu langs de liggende achtervork en door de bagagedrager naar het achterlicht.

De Evo staat op 26 inch Darim II velgen worden speciaal voor Idworx gemaakt en zijn met 22 mm extra breed en voorzien van een Carbide-coating en verkleinde spaakgaten. Dit zorgt voor een stabiel stuurgedrag en is zeer duurzaam en betrouwbaar. Hierop liggen zeer comfortabele 60mm Schwalbe Big Ben ballonbanden welke licht rollen op asfalt en door de breedte van de banden zak je niet snel weg in los zand. Voor een tocht over onverharde wegen kan je natuurlijk banden met meer noppen monteren voor meer grip.

De Magura HS33 hydraulische remmen in de FIRM-tech uitvoering zijn direct op de voorvork en de achterbrug gemonteerd, onderhoudsvriendelijk, duurzaam, zeer krachtig en goed te doseren. Remblokken vervangen doe je letterlijk in een handomdraai en zonder gereedschap! Je draait de remcilinders eenvoudig naar buiten en klikt de remblokken er heel makkelijk in en uit. Afstellen is niet nodig, want ze zijn in de fabriek al perfect gepositioneerd.

De Off Rohler Evo wordt door Idworx standaard geleverd met een KMC X1 ketting en een Heggeman roestvrijstalen voortandwiel met een oneven aantal tangen wat zorgt voor een regelmatige slijtage van wiel en ketting. De ketting of riem span je met het excentrische bottom bracket met behulp van slechts één inbussleutel snel en eenvoudig. Dit EBB long life met geïntegreerde RVS kogellagers zorgt voor een extreem lange levensduur en is zeer licht lopend bij zware belasting. Het achterwiel zit in een verticale pad waardoor het altijd precies recht in het frame zit. Om vuil te weren is de naad in het bottom bracket afgedicht met een rubberen seal en zitten er vilten ringen tussen om het vuil nog beter buiten te houden.

De stuuruitslag wordt door een nok, de zogenaamde Stress Reducer begrensd, waardoor de schakelkabels, remleidingen, koplamp en de bovenbuis niet meer kunnen beschadigen bij een val.
Ziet er als nieuw uit!

Weet je zeker dat je niet zelf op fietsvakantie wilt? Ook al hebben we kinderen, ik heb toch elk jaar wel een week (of langer) kunnen vinden om er op uit te gaan. Ik had dat zeker niet willen missen.

Anyway, succes met de verkoop. Deze fiets raak je wel kwijt.
Blijft toch eigenlijk wel de mooiste Idworx fiets die gemaakt is.
Als ik een fiets nodig had, had ik het wel geweten:
Lampen eraf, slot eraf, spatborden eraf, Mondials erop en op wereldreis met dat ding :wink:
Met een beetje pijn in mijn hart heb ik zojuist mijn mooie & superfijne Off Rohler Evo afgeleverd in Wolfheze bij de nieuwe eigenaar. Hopelijk gaat hij er mooie ervaringen & herinneringen mee creëren...

Op dit topic mag dus een slotje.