Hoe onze fietsten verpakken voor vlucht met AirFrance ?

Mijn man en ik gaan voor de allereerste keer op vakantie met de fiets, we gaan een 5-tal weekjes in Cuba rondtoeren. Met een aantal zaken hebben jullie ons al goed geholpen maar betreffende het overbrengen van onze fietsen hebben we nog een aantal vraagjes. Waarschijnlijk is dit topic op dit forum reeds besproken maar ik vond er niet direct iets over terug.
We hebben onze vlucht bij AirFrance reeds geboekt, voor onze fietsen moeten we dit nog doen. We vertrekken vanuit Brussel met de Thalys naar Parijs en daar het vliegtuig op naar Havana.
Wie kan ons zeggen hoe we onze fietsen het beste verpakken ? Een fietsdoos of fietshoes ? Ik heb ook iets opgevangen dat we onze banden moeten aflaten, klopt dit ? Hebben jullie andere tips, alles is uiteraard meer dan welkom !
groetjes
Danny & Ilse
Bij Air France gelden dezelfde regels als bij de KLM.
Zie: http://www.klm.com/travel/nl_nl/prepare ... dex.htm#p4
Je moet wel vooraf voor de fiets reserveren. Op de luchthaven betaal je het bedrag voor de fiets.

Ik doe mijn fiets altijd in een hoes.

De banden moeten leeg, de trappers moet eraf en je stuur moet je een kwart slag draaien. Oefen dit vooraf thuis, zodat je altijd nog naar de fietsenmaker kunt voor zwaarder gereedschap.

Je fiets mag niet zomaar mee in de Thalys. Je fiets moet verpakt geplaatst worden in een van bagagerekken. Dit houdt in dat je je fiets flink moet demonteren. Wielen eraf, stuur eraf, voordragers eraf, achterdrager en spatborden los. Let op er moet wel plaats zijn in het bagagerek, anders heb je kans dat je fiets geweigerd wordt in de Thalys. Als jullie plaatsen in Brussel-Zuid zijn in een treindeel dat uit Amsterdam komt, heb je kans dat dit helemaal vol zit. Vraag dus om plaatsen in en treindeel dat van Brussel-Zuid vertrekt.
Hoe hebben jullie geregeld dat jullie van het Gare du Nord naar de luchthaven Charles de Gaulle komen, want dat is best nog een flink stuk.
Zelf zou ik kiezen voor een gewone trein naar Rijsel en vanaf Rijsel met een TGV met speciale fietsplaatsen die op station Charles de Gaulle stopt. Scheelt je een hoop ongemak.
Zie op dit forum de ervaring van een andere fietser met de fiets in de Thalys:
http://www.wereldfietser.nl/phpBB/viewt ... 26&t=21199
Als je kiest voor een fietsdoos, vind ik dit altijd wel een handig stappenplan (van de Vakantiefietser): http://www.vakantiefietser.nl/praktisch ... #fietsdoos

Succes!

Gijs