welk merk/type ligfiets

Hallo,...

Ik heb mij vandaag maar eens aangemeld omdat ik een paar vragen heb over ligfietsen.

Afgelopen dagen heb ik internet wat afgestruind om wat info over ligfietsen te verkrijgen. Dat is aardig gelukt, maar ik zou ook graag nog wat horen van mensen die meer in het fietswereldje thuis zijn.
Kortom, alle adviezen voor aanschaf van een ligfiets zijn welkom!

Ik vind de Challenge Mistral Deluxe een mooie fiets om te zien. En voor zover ik het kan inschatten kan je d'r ook nog redelijk mee over weg in het stads verkeer omdat de Mistral niet heel erg laag is. Maar de Hurricane sport lijkt mij ook wel wat. Ik heb het idee dat je door de lagere zithoogte wat meer snelheid kan maken, of is dit verschil te verwaarlozen tov. de Mistral?


Vragen:

- Levert Challenge goede kwaliteit af, en hoe is het gesteld met een service/garantie?

- Ik wil graag een snelle fiets, maar ook wendbaar en stabiel in bochten.
Ik zal zowel in de stad als buiten de stad fietsen.
welke fietsen komen in aanmerking?

Nou, hier laat ik het eerst maar ff bij.
Ik heb nog nooit een ligfiets van dichtbij gezien, ik ben dus een leek en alle adviezen zijn welkom...

Als het zover is ga ik zeker proefrijden. :)

Challenge levert een goede kwaliteit fietsen. Ze zijn ook al een tijdje aanwezig in dit wereldje, zodat ze al heel wat ervaring hebben kunnen opdoen met het ontwerpen van ligfietsen. Ze hebben daarom ook ruime keuze in verschillende typen.
Ikzelf zou geen Hurri Sport nemen, maar een Tour. Die is iets langer en hoger, waardoor deze rustiger stuurt en grote banaantassen meer grondspeling hebben. De Mistral stuurt weer heel anders, veel minder sportief. Hij is natuurlijk ook minder snel. Dat merk je wel als je gaat proefrijden.
De zichtbaarheid zou ik niet in de keuze meenemen, daarvoor verschillen de Mistral en Hurri te weinig. Dat is alleen een argument als je nog lager zou gaan, zoals een Jester of Taifun (wel nog sneller, maar geen echte vakantiefietsen).
Het belangrijkste is om ze eens te proberen. Op ligfietsplaza staan een aantal dealers gespecialiseerd in ligfietsen. Daar kun je de fietsen van je keuze proberen/huren. Het gevoel is voor ieder anders. Sommige mensen vinden de Hurri veel te nerveus, anderen vinden dat juist fijn sturen.
Bovendien hebben die dealers ook andere merken staan. Misschien goed om ook eens naar te kijken.