Pagina 1 van 1

opsporing verzocht.... fietser vermoord

Geplaatst: ma 30 jun, 2003 23:12
door els
http://www.opsporingverzocht.nl

kijk bij zaken deze week, hoek van holland moord

getsie...... en dat in ons veilige fietslandje......

:(

els

Geplaatst: di 01 jul, 2003 17:50
door Marco Meijerink
De tekst zoals die op de site staat........Zondag 29 juni 2003, rond 10.30 uur, is het lichaam gevonden van een 70-jarige man uit Oostenrijk op het fietspad langs de Delflandsedijk tussen Maassluis en Hoek van Holland in de berm naast de spoorlijn. Dit fietspad wordt als verbindingsweg en als toeristische route gebruikt. Uit onderzoek is gebleken dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.


Moord
Het slachtoffer was bezig met een rondreis door Nederland op de fiets. Het slachtoffer is op zondag 29 juni 2003, rond 06.45 uur, vertrokken vanaf een camping in ’s Gravenzande samen met een man, vermoedelijk afkomstig uit Oost-Europa. Het is niet bekend waar deze man nu is. De twee mannen hebben elkaar eerder ontmoet in Groningen. Daarna zijn ze elkaar uit het oog verloren en kwamen ze elkaar weer tegen in Amsterdam. Vanuit Amsterdam zijn ze verder met z'n tweeën op de fiets door Nederland getrokken. Ze overnachtten op goedkopere campings.

Fiets
Bij het slachtoffer is een ATB fiets aangetroffen. De fiets was rood en van het merk Panasonic type MC 3500 en had 21 versnellingen. Op de fiets zaten twee zijtassen van het merk ORTLIEB. De fietstassen waren geopend en zijn vermoedelijk doorzocht. Ze lagen naast de fiets. Een aantal goederen is uit de tassen gehaald.

Slachtoffer
Blanke man; 70 jaar; 1.70 m.; kort, grijs haar. De man mist het topje van de rechterwijsvinger. Hij droeg een zwarte wielrennersbroek; een veelkleurig wielrenners shirt met daarover een trui met paars/blauwe vlakken; zwarte sportschoenen en hij had een hoornachtige bril op met een zwart koordje.

Getuige/verdachte
Zongebruinde man; 35 jaar; kort donkerbruin tot zwart haar, in de nek opgeschoren. Hij was gekleed in een blauw/paars trainingsjack met strepen over de zijkant van de mouwen; een zwarte wielrijdersbroek; een witte baseballpet. Hij trekt op een tourfiets met zijtassen door Nederland en overnacht op de goedkopere campings. De man spreekt vermoedelijk de Slavische taal. Deze man kan eventueel als verdachte worden gezien. Als dat niet zo is dan is dan is hij in ieder geval een belangrijke getuige.

De politie vraagt
- Wie herkent de getuige die met het slachtoffer op de fiets door Nederland trok?
- Wie heeft de twee mannen samen of apart gezien, op zondag 29 juni 2003, tussen 06.45 en 10.30 uur?
- Wie is er zondag 29 juni 2003 tussen 06.45 en 10.30 uur op het fietspad van de Delflandsedijk geweest en heeft daar iets verdachts gezien wat met de zaak te maken kan hebben?

Geplaatst: vr 04 jul, 2003 09:15
door Jarno
Aanvullend staat het bericht nu ook op de website van de Wereldfietser.