Pagina 1 van 1

Routeplanner met michelinkaart als ondergrond?

Geplaatst: di 24 sep, 2019 11:54
door ericplan
Ik wil een route van voor het GPS-tijdperk als GPX beschikbaar maken. Het routeboekje maakte gebruik van zwart/wit Michelinkaarten 1:200.000. Is er een routeplanner die gebruik kan maken van Michelinkaarten als ondergrond?
Ik ben al begonnen in Bikemap en Komoot, maar omdat het kaartbeeld (meestal gebaseerd op Openstreetmap) best afwijkend is, gaat dat lastig. En op de papieren versie kan je niet even inzoomen :(

De routeplanner van https://www.viamichelin.com laat je helaas geen punten op de kaart zetten, maar alleen ingetypte adressen opgeven. Daar gaat het dus niet mee.

Ik las ergens dat https://www.myrouteapp.com dat zou moeten kunnen en ben met een voordeelcoupon Gold member voor 2 maanden, maar ik kom helaas geen Michelinkaarten (meer) tegen.

Iemand?

Re: Routeplanner met michelinkaart als ondergrond?

Geplaatst: di 24 sep, 2019 12:09
door Leon
ericplan schreef:
di 24 sep, 2019 11:54
De routeplanner van https://www.viamichelin.com laat je helaas geen punten op de kaart zetten, maar alleen ingetypte adressen opgeven. Daar gaat het dus niet mee.
Rechtermuistoets, route from, via, to... ?

Re: Routeplanner met michelinkaart als ondergrond?

Geplaatst: di 24 sep, 2019 13:04
door De tovenaar
ITN converter kan kaarten van Viamichelin* tonen en een route maken, misschien dat je hier wat aan hebt? http://www.benichou-software.com/index. ... 12&lang=en

*) Helaas zijn de oude "klassieke" Michelinkaarten niet meer beschikbaar

Re: Routeplanner met michelinkaart als ondergrond?

Geplaatst: di 24 sep, 2019 13:43
door ericplan
Dat is echt een toverprogramma! Helaas geen mac-versie, maar met een Windows VM gaat het ook prima. Het Michelin-kaartbeeld is toch wel redelijk uniek te noemen. Op deze manier is de vertaling van de papieren route uit het boekje naar een GPS-route wel te doen.

Een route maken gaat door punten in de kaart te zetten, dus even doorzetten, maar dat moet lukken.

@Leon Dank voor de suggestie, helaas gaat elk extra "via"-punt gepaard met een herberekening en herladen van de pagina.