Fiets verzekering

Beste allemaal,

Ik ben op zoek naar een goede diefstalverzekering, liefst Omnium zodat ook bij schade de herstelling vergoed wordt.
Stel, ik koop een nieuwe fiets van 3700€. Dan ben ik bij Enra(voor België) 1 jaar omnium verzekerd voor 173€. Hier is ook pechbijstand in heel Europa inbegrepen. Ik kan deze later nog 4keer 1 jaar verlengen als ik wil.
Heeft iemand hier ervaring mee? Of weet je een andere verzekeraar die meer bied? (Ik woon in België)
Ik hoor het graag.
Ik heb goede ervaring met Safebike. Helaas was mij fiets gestolen niet zo lang geleden en ze hebben alles netjes voor mij opgelost. Binnen een week mocht ik een nieuwe bestellen.
Hier kam je prijs berekenen:
http://www.safebike.be/node/179

Verzekering afgesloten bij aankoop van de fiets bij Chamizo in Sint-Katelijne. Claim werd geregeld door de winkel. http://www.chamizo.be/nl/service/fietsverzekering/34/
Inderdaad interessant, 277€ voor drie jaar omnium zie ik. Dank je wel voor de tip! Ik kan alleen maar hopen dat mijn fietsmaker Cadans bij Biretco aangesloten is, of bij iets vergelijkbaar.
En ja, bij Cadans ook deze verzekering van SafeBike. Ga ik zeker doen, dan durf ik de nieuwe fiets tenminste altijd en overal gebruiken.
Grum schreef:Ik heb goede ervaring met Safebike. Helaas was mij fiets gestolen niet zo lang geleden en ze hebben alles netjes voor mij opgelost. Binnen een week mocht ik een nieuwe bestellen.
Hier kam je prijs berekenen:
http://www.safebike.be/node/179

Verzekering afgesloten bij aankoop van de fiets bij Chamizo in Sint-Katelijne. Claim werd geregeld door de winkel. http://www.chamizo.be/nl/service/fietsverzekering/34/
Interessant. Maar moet je je fiets kopen bij 1 van die handelaars die vermeld staan? Ik vind niet direct contact gegevens.
Wat is een goede verzekering voor Nederlanders?
Ik lees bij een aantal verzekeringen dat zij eisen dat er een ART slot op zit. En bij een paar zelfs met 2 sterren.
Bij Anwb zie ik deze voorwaarden niet.

Anja
Ik heb een verzekering bij de ANWB via de fietsenmaker en daarvoor moest er een ART slot op. Redelijk bizar allemaal, een ketting voldoet niet, maar een ringslot wel, alsof dat een dief tegen houdt die je dure Santos/Koga/IdWorx wil jatten. Ik heb nu dus een slot voor de verzekering en een slot tegen diefstal :-). Ik was E327 voor drie jaar kwijt voor een Santos van E4600, ik vermoed dat dat enigszins afhangt van waar je woont.
@J.W. : Ja, ik denk het wel. Ik denk dat de meeste fietsenmakers deze of gelijkaardige verzekering aanbieden.