Fiets met fietschip/rfid

Mijn onlangs gekochte fiets heeft een ingebouwde fietschip, is dit 100% veilig tegen diefstal? Ik las dat er iets bestaat zoals een RFID zapper die deze kan uitschakelen??
Fietsbe schreef:Mijn onlangs gekochte fiets heeft een ingebouwde fietschip, is dit 100% veilig tegen diefstal? Ik las dat er iets bestaat zoals een RFID zapper die deze kan uitschakelen??
De gemiddelde dief heeft heus niet door dat er een chip in zit. De gemiddelde heler weet waar de chip zit. (Misschien wel in het slot)
En dan nog. Stel dat ik te goeder trouw (nou ja, de fiets was wel heel goedkoop, maar je kunt soms een mazzeltje hebben :-) ) een gestolen fiets koop waarin een nog actieve RFID zit. En stel dat ik mijn fiets in een totaal andere omgeving gebruik dan de oorspronkelijke, benadeelde eigenaar. Dus visuele herkenning door de oorspronkelijke eigenaar lijkt vrijwel uitgesloten. Hoe groot is dan de kans dat ik door de RFID tegen de lamp loop? Op welk moment wordt zo'n ding ooit uitgelezen? Theoretisch een leuk concept, maar praktisch vrijwel onbruikbaar.
Zo'n RFID chip lijkt mij een soort elektronisch frame nummer te zijn, wellicht wat moeilijker om eruit te vijlen. Alles is kapot te maken, een fragiele chip vormt daar geen uitzondering op. Die chip moet (enigszins) toegankelijk zijn, anders is hij niet uit te lezen.

Het probleem waar iedere creatieve manier van aanpakken van diefstal tegenaan loopt is dat uiteindelijk politie/justitie actie moet ondernemen. Dat betekent dat je kans loopt je gestolen fiets terug ziet als:
  1. je fiets (toevalligerwijze) in handen van de politie valt;
  2. de politie toevalligerwijze ook over de apparatuur, de tijd en de zin beschikt om het nummer uit te lezen;
  3. het nummer tesamen met jouw NAW in hun database voor komt, de kans op dit laatste wordt nu groter omdat we tegenwoordig een de nationale politie hebben.
Ik hoop voor jou dat het je fiets anders vergaat dan een van mijn katten die ook een RFID chip had: die kon ik vrijkopen bij het asiel nadat hij door een geestelijk minder bedeeld figuur van straat geplukt was en aan de dierenambulance overhandigd.