Gevraagd: wereldontvanger

Ik ben momenteel op zoek naar een wereldontvanger, maar die radiootjes zijn nog niet eens zo goedkoop. Kan iemand me aan een tweede handsje helpen?

Groeten,
Marcel

Sorry, ik heb er geen voor je. Maar ik weet dat de Aldi er wel eentje heeft. Vanaf 12 juni verkrijgbaar: http://www.aldi.nl/OFFER_NL/OFFER_24/OFF07.HTM

volgens mij zag ik er pas geleden nog een bij de mediamarkt voor een euro of 15..

Koop gewoon een goedkope bij IT's of de kijkshop of zo (20 Euro meende ik). Koop vervolgens een krokodillebekje bij een electronicazaak en soldeer die aan een dunne draad van pakweg 4 meter. Die klem je met het bekje op de antenne en spant hem door de kamer of door de takken van een boom en dan ben je verzekerd van een goede ontvangst op de lange golf.
Koop een ontvanger met AA-batterijen. (en geen AAA)

Eric Schuijt

Tja, een beetje improvisatievermogen op een fietsreis is altijd handig. Bind aan het uiteinde een haring of zo en gooi die over een tak. Natuurlijk krijg ik dan als respons dat je in de woestijn staat en daar zijn soms geen bomen :D :D Het gaat er om dat de reflectie van korte golf signalen wordt opgevangen. Dus in de woestijn kun je de draad net zo goed op de grond neerleggen.

Meer infomatie is verkrijgbaar bij Radio Nederland Wereldomroep. Zij hebben en boekje waarin een aantal wereldontvangers getest is. Zie www.rnw.nl
Voor degene die snel bij het bestellingsformulier voor het testrapport van een aantal wereldontvangers terecht wil komen:

http://www.rnw.nl/corporate/nl/html/bestellen.html

Gegroet,
Sebastian