Parc Luberon.

Hallo,

Heeft iemand misschien ervaring met het fietsen in Parc du Luberon.
En is deze tocht goed te fietsen met bagage.

Alvast bedankt voor evt. info.
rudieijsvogel@hotmail.com
Yep goed te fietsen met bagage.
Zie eerste gedeelte van de video >>>>>>

Bron
Ik heb op mijn website een stukje geschreven over de fietsroute rond de Lúberon die ik een paar jaar geleden met bagage gefietst heb.
rudieijsvogel schreef:Hallo,

Heeft iemand misschien ervaring met het fietsen in Parc du Luberon.
En is deze tocht goed te fietsen met bagage.

Alvast bedankt voor evt. info.
rudieijsvogel@hotmail.com
Ik fiets op dit moment in de Luberon. Is te doen met bagage. Sommige klimmen zijn wat zwaarder. Kijk op www.voiesvertes.com en klik op de route.

Succes,

Bert
Terug in Avignon. Er is echt een mooie route uitgezet over grotendeels rustige wegen. Alleen in de omgeving van Manosque gaat het over iets drukkere wegen.
De route is zeker niet vlak, maar alle fraaie dorpen liggen op de top van een heuvel. De lengte van de klimmen valt mee. Er is een langere klim van 6 km naar Vacheres, hoewel je niet in dat plaatsje zelf komt. Het weer was voor einde april uitstekend met middagtemperaturen van 26 graden. Een aanrader dus!
En voor wie het nog niet wist: de Tour du Lubéron is in zijn geheel opgenomen in mijn fietsgids "Fietsen langs Franse Gorges".
Behalve verder een Franstalige fietsgids is er ook een prima kaart schaal 1:60.000 van het IGN Parc Naturel Régional du Lubéron waar deze bewegwijzerde route op staat aangegeven.
Ik zou de Lubéron wel mijden van half juli tot eind augustus, want dan is het zeer druk in deze populaire streek. De camping in Bonnieux is een aanrader; op het terras in Gordes (niet aan de Lubéronroute zelf) eerst de prijskaart bestuderen voordat je iets bestelt!

En Bert, lag het fietspad over de oude spoordijk in Apt nog steeds bezaaid met glasscherven? :-)
Luc Oteman
Ha die Luc,

Geen glasscherf gezien op het voormalige spoorwegtrace bij Apt.
Dit fietspad eindigt nu nog bij Pont Julien, maar wordt dit jaar met zes kilometer verlengd richting Cavaillon. Ieder voordeel heeft zijn nadeel: de route gaat dan niet meer via Bonnieux.

Die IGN-kaart is goed. Helaas staan de campings er niet op, maar is die kaart ook via jouw website: opdefiets te bestellen?

Groetjes uit Avignon,

Bert
Die IGN-kaart is goed. Helaas staan de campings er niet op, maar is die kaart ook via jouw website: opdefiets te bestellen?
Jazeker

Jammer als de route Bonnieux gaat mijden! Behalve goede camping ook prima restaurant (La Flambée). Lacoste met de kasteelruïne van de Markies de Sade zal toch nog wel aan de route blijven mag ik hopen of wordt dat dan ook omzeild?
Luc
Zoals ik het begrijp blijft de fietsroute "Le Luberon en Vélo" ,zoals aangegeven door de bordjes met het zwaaiende fietsertje, gewoon zoals die is.
Maar er wordt ook nog een apart toeristisch fietspad (voie verte) aangelegd over het voormalige spoortracé Cavaillon-Apt-Castellet.
Oostelijk van Apt is er een gemeenschappelijk stuk.
Westelijk van Apt gaan de routes uiteen.
Ik denk dat Bert in Apt niet meer de bordjes met het zwaaiende fietsertje heeft gevolgd, maar gekozen heeft voor het mooie fietspad. Blijft wel de vraag hoe hij na de "pont Julien" weer op de goede route is gekomen.

http://veloloisirluberon.com/content/do ... 202009.jpg

http://www.ot-apt.fr/pdf/Lubvelo.pdf
Het mooie fietspad (véloroute du Calavon) is nu (sept. 2010) verlengd met ca. 6 km (2 x 3 km) in de richting van Cavaillon tot aan de D106 bij Lumières. Je steekt eerst de Pont Julien over en dan meteen rechts volgt het kersverse gladde asfalt tot aan de D36. Daar linksaf en meteen weer rechts. Achter het gare de Bonnieux gaat het dan weer verder tot aan de D106. De houten hekken waren ook klaar, dus je kon al slalommen. Alleen de belijning ontbrak nog. Het gebruik was nog wel illegaal: chantier interdit au public.
Hallo Rudieijsvogel,

Ben je inmiddels al in de Luberon geweest? Hoe was je reis?
En was de informatie die wij je hier gaven bruikbaar?
Heb je nog tips voor de mensen die ook naar deze regio gaan?
Het zou leuk zijn als je je ervaringen ook met ons zou delen.

Alvast hartelijk dank!

Blanche
Ik ben inmiddels in parc luberon geweest, het was heel goed te doen om daar met bagage te fietsen.
Tevens hebben wij nog gefietst door diverse gorges.
Al met al een topvakantie

Gr. rudie
rudieijsvogel schreef:Ik ben inmiddels in parc luberon geweest, het was heel goed te doen om daar met bagage te fietsen.
Tevens hebben wij nog gefietst door diverse gorges.
Al met al een topvakantie

Gr. rudie
Bedankt voor je korte verslag Rudie. Leuk dat je een goede vakantie hebt gehad.
Welke route heb je precies gefietst en wat waren daar de highlights en de afraders?