Woensdag ochtend gaan we even bezig met onderhoud aan het forum, dat zal daardoor korte tijd niet beschikbaar zijn.
Ik vind het niet handig om alle fotos hier op een rijtje te zetten dus even via een link.

https://twocycling.wordpress.com/packing/

Dat is mijn paklijst, geen bikepacking maar 3 maanden fietsen door europa.
Dat lijkt me ook mooi maar dan wel in de stijl zoals Sebas ze maakt,
https://www.studiolegenda.nl/product/sp ... aart-2019/

We zouden kunnen vragen of hij dit wil doen?
Leon schreef:
do 13 feb, 2020 23:24
Let vooral op de maximale grootte die een Etrex slikt. Staat geloof ik in de handleiding.
Alleen heb ik de ervaring dat dit niet klopt. 16GB en 32GB passen er gewoon in (en werken ook)
Een belangrijk advies, en dit basseer ik op ervaringen die ik onderweg heb meegemaakt (van andere mensen) koop je toestel niet in de week voordat je weggaat want het is wel prettig om het toestel goed te kunnen bedienen. Sporen uit en aanzetten, kaart verwisselen en data bekijken. Allemaal zaken die...
Ik rijd al jaren met de GPS, een Garmin Legend Hxc, Garmin Etrex 30 en Garmin GPSMap 64 zijn bij mij de revu gepasseerd. Gesproken aanwijzingen vind ik niet prettig. Ik heb altijd een "kruimelspoor" aan staan. Zodat ik een dikke streep op de kaart zie welke de route is. Routeren is ook niet aan te r...
Ik, mijn partner en mijn ouders hebben enorm genoten. Er was veel ruimte voor de wereldfietser en mooie reisverhalen. De ebikes interesseren me niet en ik ben er al aan gewend, de fiets en wandelbeurs staat er vol mee. De meneer van Tateljee was minder blij met de organisatie maar was lekker buiten ...
Ik zie dat er een 2e hands markt is hoe gaat dit in zijn werk? Ik heb best wel wat zaken liggen die ik aan mede-fietsers kwijt wil. (hier stond een vraagteken)
Enige waar je op moet letten bij verwisselen van deze onverwoestbare brander is het naaldje wat in de nippel zit. De shaker zorgt er ervoor dat de boel niet verstopt raakt.
Apart ik heb het nog een paar keer getest. Ik ben namelijk aan het plannen voor komend jaar, gewoon “import” uit het menu in pocket Earth en dan op mijn iCloud Drive het bestand aanklikken en dan is het zo gebeurd.

Aah maar ik gebruik iCloud Drive.
Op het nippeltje staat UG die is geschikt voor gas. Ik heb ook gezien dat mensen niks uitwisselen maar dan brand hij minder goed. Je schroeft gewoon het voorverwarm cupje eraf en dan kun je de gasslang uit het voetje halen.
Handschoenen vind ik wel prettig, als je een keer moet assisteren bij vreemden. Eigenlijk alles wat in dat eerder genoemde setje zit. Nog wat pilletjes tegen diarree, pijnstillers en antihistamine.
Ik werk in de scheepsbouw en wij gebruiken voor alles wat op het dek komt 316L boutjes en moeren, zeer corrosie bestendig zelfs bij zeewater.
Voor dat soort budgetten zou ik kijken naar tweedehands. Zoek bijvoorbeeld eens de Dahon Boardwalk daar heb ik jaren mee gefietst.
Vriend van me fietst rond met deze camera: https://www.kamera-express.nl/product/1 ... us%20tough&

Liijkt behoorlijk “rugged” zoals op de site te zien is:
https://www.getolympus.com/us/en/tough
Het gaat niet om het zo goedkoop mogelijk uitzijn of iets dergelijks. Voor goede dingen wil ik graag wat extra uitgeven. Een regenjas heeft als functie de regen buiten houden voor meerdere jaren, dus een jas met een coating word ik al niet blij van. Dus word het een jas gemaakt van waterdicht materi...
Ik verbaas me altijd over hoeveel mensen uitgeven aan een regenjas. Ik heb ooit een dure (gtx) gehad en ook goedkope (vuilniszak met mouwen), je blijft altijd zweten in die krengen. Dus ik heb niet lang geleden de Agu Go regenjas gekocht. Ik heb een grijze die reflecterend is. https://agu.com/go-rai...
Spanninga! Ik heb al mijn fietsen voorzien van verlichting van dit Nederlandse bedrijf die patenten van Philips heeft gekocht.
Ik gebruik pocket earth, daar laad ik de Archies GPX file in, de route die ik wil fietsen. Eventuele alternatieve routes of routes in de buurt. Geocaches in GPX vorm gaan er ook in. De telefoon is voornamelijk ter ondersteuning van de Garmin.

Een hoop fietsroutes staan er al in.
Hoi Jaap, Graag hoor ik hoe je een track navigeer, ikzelf rijd altijd met alleen de track in beeld en kijk dus op het scherm waar ik heen moet. Op mijn ETrex 30 en GPSMAP heb ik nog nooit het probleem ervaren wat jij omschrijft. Hier heb ik wat onschreven, misschien kan het er iets mee; https://wijz...