Lichter verzet is heel simpel: cranks met 44-32-22t bladen (voor JIS vierkant of Octalink V2 trapas-Acera of Alivio), kan ook nog met 36t cassette gecombineerd. Zonodig gebruik je Roadlink. Schakelt nog tot 40t.
In mijn carbon raceframe (wat niet onderdoet voor het frame van deze wielrenners) is de diameter van de zadelpen veel kleiner dan de binnendiameter van de zitbuis. De zadelpen wordt vastgehouden op de plek van de zadelpenbout. Het ondereinde van de zadelpen kan vrij bewegen in de zitbuis. Dat zou a...
Let op: 8 en 9v schroefpignons veroorzaken vroeger of later, door de ongunstig verdeelde belasting, dat de assen breken.
In tegenstelling tot wat boven beweerd wordt waren 8 en 9v schroefpignons ook in de late jaren '80 te koop, maar waren geen succes, niet vreemd gezien bovenstaande gevolgen.
De 6800 linker shifter is indien echt defect niet te repareren. (117 onderdelen) Kapjes en rubbers zijn wel los verkrijgbaar. De shifters worden wel degelijk los verkocht, maar dan betaal je een andere prijs dan de helft van een set.
Dat is zeker juist, maar....de diepte van crankstellen is nogal een goed bewaard geheim. Soms wel, meestal niet bekend. Stronglight Impact gaat uit van 107mm. Maar 110mm zou ook prima gaan. Ik heb geen inventarisatie gemaakt, maar het aanbod van dit soort cranks is beperkt. Het wordt ook zeker niet ...
Zoals @Leon impliciet duidelijk maakt: een kleinere fiets is eenvoudig iets groter te maken dan andersom. En zeker zonder ongewenste bijwerkingen.
Geen zorgen: achteraan verandert immers niets. Je hebt overigens geen cassette, die bestonden toen niet. Er waren (alleen Dura-Ace medio '80er jaren) cassettes met minstens 6 speed. Je hebt een schroefpignon. Afhankelijk van de constructie van je voorderailleur moet je ook weer niet te dicht bij de ...
Serieus advies: de lengte van de trapas wordt bepaald door constructie van de crank. Dus eerst de crank kiezen en tegelijk de daarbij aanbevolen lengte trapas kopen. Geen spullen van Sparta of welke no-name ook kopen. Krijg je spijt van. Sparta is geen fabrikant. Gewoon de Shimano BB-UN55. Kost bijn...
trapas van 144mm lijkt me erg lang. Heb je ook de draadeinden meegemeten? Meten t/m de conische uiteinden. 110 of 113mm lijkt me waarschijnlijker. Een mooi craNKstel voor JIS trapas (niet: bracket) is Stronglight Impact. Veel varianten mogelijk. Of anders Stronglight double: 50/40t of 52/42t. Losse ...
@Leon is correct en duidelijk, niet verwarrend.
fud0 schreef:
vr 20 dec, 2019 15:05
Hij haalt helemaal geen dingen door elkaar, jij maakt het juist verwarrend. Alles is duidelijk uitgelegd en ook duidelijk wat Wim nou van plan is.
:roll: :roll: :roll:
Het lijkt erop dat je iets anders leest dan ik. Het lijkt er ook op dat dat vaker bij jou gebeurt.
Cassette trapas? Cassette zit op de achternaaf? Wat bedoel u?
ISO cranks zijn te koop: Campagnolo, Miche en TA. Wordt wel even zoeken. En nieuw niet goedkoop. JIS de Japan Industry Standard van de trapas. Dat heeft niets met het bracket te maken. Eenvoudiger (en veel goedkoper) is over te stappen op JIS. 1. kijken of je de oude trapas eruit krijgt. 2. Welke sc...
Als de naafversnelling te licht is, heb je geen motor nodig....
Bij mijn weten is het bij Nexus 4 ook in de vierde versnelling. Maar dan gaat het om twee rode markeringen die moeten matchen.
Je bedoelt 584mm in plaats van 27,5mm, toch?
Peildatum is mij ontgaan: Frankrijk is wel snel aan het veranderen-verbeteren.
Van Schothorst is RVS, roestvast staal dus; maakt weinig uit: zit ook ±15% chroom in. Remt van geen kant en is nog slap ook.
Bedankt, maar Marktplaats zou volgens een bericht op een of ander forum Safari niet meer ondersteunen. Is al twee weken onbereikbaar. Met Firefox ok.
Bedankt, ik kan Safari ineens niet meer gebruiken. Is kennelijk geblokkeerd. Maar jouw tip werkt ook niet, in Firefox in elk geval.