Dennis de Vries

U bent hier

Dennis de Vries

Wat sloeg het fietsvirus hard toe tijdens die laatste vakantie met mijn ouders. In Sauerland huurde ik drie dagen een mountainbike en fietste totdat ik erbij neer viel. Een jaar later volgde een Cycletours tocht door Oost-Europa en was ik voor altijd verkocht. Tientallen fietsvakanties volgden: hooggebergte in de Himalaya en Andes, ultieme Afrikabeleving in Malawi, Burkina Faso en Ghana, woestijnreizen in Marokko, Mexico, Nieuw Zeeland. Toen er in 2004 kinderen kwamen werd alles anders maar toch ook weer niet. Eerst met de kinderkar naar Zweden, later ontdekten we de sublieme Hase Trets aanhangerligfiets en inmiddels hebben mijn oudste dochters vrijwel alle landen in West Europa op de fiets doorkruist. Nu ik er met mijn nieuwe relatie nog twee kleine kinderen bij heb, begint het hele avontuur weer opnieuw.

De Wereldfietser ontdekte ik in 1997 en ik was gelijk enthousiast. Wat een heerlijke groep gelijkgestemden. Ik werd al snel actief, eerst als penningmeester, later rond de organisatie van de stands op de beurzen en de organisatie van mountainbiketochten en als bedenker van het Fietsen met Kinderen weekend dat ik 7 jaar georganiseerd heb. Vanaf 2002 ben ik twee jaar voorzitter van de vereniging geweest, een geweldige periode waar de basis gelegd werd voor het forum op de website en de activiteitencommissie.

En nu, na een winterslaap van 15 jaar ben ik weer terug waar het begon. Vanaf 2019 pak ik mijn oude rol als penningmeester weer op en kijk er naar uit veel van jullie te gaan tijdens activiteiten of op de website te gaan ontmoeten.