U bent hier:

Zomertrektocht - we gaan naar America!

Zomertrektocht - we gaan naar America!
Inschrijving gesloten
Datumdonderdag 22 juli 2021 tot zondag 25 juli 2021

We gaan naar America!

Op wereldreis, maar dan in Nederland. Voor wie niet het land uit wil / kan / durft, een leuke tocht in het mooie, heuvelachtige Limburg. We rijden langs Zwitserland, Oostenrijk, Engeland, Siberië, een heleboel België en Duitsland, om uiteindelijk in America (Limburg) uit te komen.

Op ten minste één van de campings onderweg zal, geheel in zomerse traditie, een BBQ worden georganiseerd, waarbij iedereen zelf wat lekkers meeneemt voor erop. Sausjes en stokbrood met kruidenboter worden verzorgd.

De route is gebaseerd op het boek “Fietsen Rond de Wereld in Nederland, deel 2” en beslaat een 224km lange rit verdeeld over 3 dagen. We beginnen donderdagavond de 22e ergens op een camping in de buurt van Slenaken (uitstappen bij Maastricht en dan nog een stukje fietsen) en eindigen in America op de 25e, vanwaar we via treinstation Horst-Sevenum weer huiswaarts kunnen keren (of fiets vrolijk verder!). Voor wie de eerste camping te ver vindt of om andere redenen niet de eerste avond kan meedoen, kan de eerste ochtend ook aanhaken bij station Valkenburg of Maastricht.

De exacte campings zijn (tot nu toe):

  1. Grensheuvel Natuurlijk Limburg; Voerenstraat 11, 6255 PB Noorbeek (kosten: ca €10 pp) 
  2. Welcometomygarden lid Carmen in Obbicht (adres bekend bij organisator, kosten €7,50 pp) / backup bij meer dan 4 tenten: Hommelhof; Hommelweg 1, 6114 RR Susteren (kosten: ca €7,50 pp)
  3. Natuurkampeerterrein Wega; Kruisbergenweg 2, 6006 VZ Weert (kosten: ca €6,95 pp)

GPX route kan hier gedownload worden.

Vanwege het hoogseizoen, Corona-maatregelen en om het allemaal een beetje beheersbaar te houden, is het maximale aantal deelnemers op 10 gesteld.

Het spreekt voor zich dat je thuisblijft bij klachten, je 1,5m afstand probeert te bewaren waar mogelijk en regelmatig je handen ontsmet of wast. Verder volgen we netjes alle regels van de campings op waar we verblijven. Dit kan betekenen dat je in binnenruimtes een mondkapje op moet of dat er aanvullende regels zijn ter plaatse.

Je kunt je aanmelden voor deze activiteit via de knop "Inschrijven" bovenaan dit bericht. Je moet wel eerst ingelogd zijn als lid om je in te kunnen schrijven.

Deelname aan een of meerdere activiteiten is voor eigen risico. De vereniging kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor diefstal of schade in geval van ongeval, letsel, etc. aan uzelf of derden. Wij raden u aan zelf zorg te dragen voor een reis-ongevallen en/of aansprakelijkheidsverzekering. Zie https://www.wereldfietser.nl/veiligheid.

Sponsoren


Zoeken