U bent hier:

Lezing fietsreis door Saoedi-Arabië

Lezing fietsreis door Saoedi-Arabië
Inschrijving gesloten
Georganiseerd doorActiviteitencommisie
LocatieOnline via Zoom
Datumzaterdag 8 mei 2021

Saoedi-Arabië is al vele jaren een strikt gesloten land voor buitenlanders. In oktober 2019 stelde kroonprins Mohammed Bin Salman van Saoedi-Arabië het land open voor toeristen. Voor Jan Willem van Dalen een uitgelezen gelegenheid om zijn dochter Aranka te bezoeken die stage liep bij de Nederlandse ambassade. Maar zoals een echte wereldfietser betaamt, wilde hij op de fiets. De eerste wereldfietser in Saoedi-Arabië.

Hij had geen idee wat hem te wachten stond. Op internet waren al nauwelijks reiservaringen te vinden en al helemaal geen fietservaringen. En op google maps waren alleen brede asfaltwegen door de woestijn te zien. Bij de ambassade fronsten ze even de wenkbrauwen, maar gaven geen negatief reisadvies.

Jan Willem fietste van Amman (Jordanië) naar Riyad en via Al-Ula (het Petra van Saoedi-Arabië) terug via Jordanië en Palestina naar Tel-Aviv (Israël). In totaal 5000 km, waarvan ongeveer de helft gelift. Onderweg kwam hij de Dakar-rally tegen en werd nog geïnterviewd door RTL7. Al met al was het een geweldige ervaring.

Tijdens de lezing vertelt Jan Willem over zijn avontuur. Hoe is het land? Hoe is het daar om te fietsen? Wat is er behalve zand te zien? Hoe bereid je je op zoiets voor? Hoe regel je eten, drinken en slapen? Uiteraard komen ook de enthousiaste reacties en uitnodigingen op de thee van de Arabieren en de vele gastarbeiders aan de orde. Ook de bijzondere ervaringen met de grensautoriteiten en politie zullen niet onbesproken blijven.

De lezing zal als een Zoom meeting gegeven worden op zaterdag 8 mei 2021 van 16:30 tot 17:30 uur. Je kunt je inschrijven door op de knop inschrijven bovenaan dit artikel te klikken (Je moet dan wel als lid ingelogd zijn). Het aantal deelnemers is vanwege technische beperkingen maximaal 100.

Op vrijdag 7 mei sturen we naar degene die zich opgegeven hebben een mail met benodigde gegevens om aan deze lezing deel te nemen.

De lezing zal worden opgenomen en op een later tijdstip via deze website beschikbaar gesteld worden.

Sponsoren


Zoeken