U bent hier:

Huttentocht 2020 (AFGELAST)

Huttentocht 2020 (AFGELAST)
Georganiseerd doorRuud van Poelgeest
Datumzaterdag 24 oktober 2020 tot zondag 25 oktober 2020

Update 14-10-2020:

De huttentocht 2020 is als gevolg van de strengere Coronamaatregelen helaas afgelast. Lees ook dit bericht.

Veel weekenden werden geannuleerd dit jaar vanwege Corona. Het Harskamperdennenweekend ging wel door en de deelnemers waren duidelijk blij weer samen te zijn en samen te fietsen. Daarom besloten om de huttentocht, inmiddels ook een klassieker, in iets aangepaste vorm door te laten gaan. 

De tocht gaat op zaterdag vanaf Station Hoogeveen door het mooie Drenthe om te eindigen in de provincie Groningen. De routes gaan over verharde wegen, fietspaden en mogelijk hier en daar een stukje onverhard. De routes zullen ca 70 km bedragen. We overnachten zaterdag op zondag op camping de De Kapschuur in Stadskanaal. Zondag fietsen we via een andere route, ook ca 70 km terug naar Hoogeveen. Onderweg liggen wat dorpjes op de route voor o.a. koffie. In Stadskanaal zijn een aantal supermarkten waar je inkopen kunt doen voor het avondeten, als je zelf je potje klaarmaakt. 

Op camping de Kapschuur staan we op een groepsveld, is er een overdekte kampvuurplek en is er de mogelijkheid om aan een barbecue mee te doen. Ook heeft de camping hutten en diverse andere accommodaties. 

Kosten voor de overnachting van zaterdag op zondag in een tent zijn ca. € 9,- pp. Kosten van een overnachting in één van de accommodaties is volgens de tarieven van de camping. Deelname aan de barbecue is € 21,50 . 

Vanwege de Corona zijn er een aantal beperkingen in deze editie van de Huttentrektocht: - het maximaal aantal deelnemers is 30 - een hut of andere accommodatie boek je zelf - we volgen de op dat moment geldende regelgeving van het RIVM 
Het maximum van 30 deelnemers heeft te maken met de gemeenschappelijke binnenruimte. Hier kunnen maximaal 30 personen op veilige afstand van elkaar binnen zitten. Ook heeft de kampvuurplaats beperkt plek, waardoor het aantal deelnemers beperkt dient te blijven. 

Een trekkershut of accommodatie boek je dit jaar zelf. De camping raadt aan om de hut met maximaal 2 personen te gebruiken, wanneer je niet uit één huishouden komt. Zoek je een maatje voor een hut dan kun je een oproep op het forum plaatsen. Een hut kun je boeken via https://campingdekapschuur.nl/online-reserveren , de tarieven vind je op https://campingdekapschuur.nl/tarieven . 

De kosten voor de barbecue zijn 21,50 exclusief consumpties. Die worden apart afgerekend. Er kan rekening gehouden worden met vegetarische wensen of allergieën. 

Kosten voor de camping en barbecue wil ik graag van te voren innen en centraal afrekenen. Hierover stuur ik nog nadere informatie. 

In principe begint de tocht zaterdagochtend om 10 uur vanaf station Hoogeveen. Aangezien uit de inschrijvingen blijkt dat er veel belangstelling is om vrijdags al op een camping bij Hoogeveen te verzamelen heb ik een kleine camping gereserveerd, ca 5 km vanaf het station Hoogeveen. De camping heeft een binnenruimte voor max 20 man. 

Om het veilig te houden voor iedereen respecteren we de regelgeving van het RIVM op dat moment. Omdat de besmettingscijfers toenemen kan het zijn dat er de komende maand extra maatregelen komen. Deze zullen we opvolgen. 

Vanaf zaterdag 26 september is het mogelijk om in te schrijven voor het weekend. Ook volgt er later meer en gedetailleerder nieuws op het forum over de invulling van het weekend. Hou de komende week het forum dus in de gaten voor meer nieuws over de mogelijkheid om in te schrijven. 

Met vriendelijke fietsgroet, 
Ruud van Poelgeest 

Deelname aan een of meerdere activiteiten is voor eigen risico. De vereniging kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor diefstal of schade in geval van ongeval, letsel, etc. aan uzelf of derden. Wij raden u aan zelf zorg te dragen voor een reis-ongevallen en/of aansprakelijkheidsverzekering. Zie https://www.wereldfietser.nl/veiligheid.

Organisatie: 

Wereldfietser

Sponsoren


Zoeken