Wereldfietsbeurskampeerweekend

Wereldfietsbeurskampeerweekend Renkum 6- 8 april

Ook dit jaar is gekoppeld aan de Wereldfietsbeurs een kampeerweekend. De Wereldfietsbeurs vindt plaats in de Fietser in Ede (bij het station). Het kampeerweekend is op Natuurkampeerterrein Quadenoord in Renkum op ongeveer 5,5 km afstand van de beurs. Quadenoord is een fraai landgoed. We hebben de beschikking over een beperkte slecht-weer-ruimte. Bij slecht weer kunnen we ook de kroeg opzoeken, want op 3,5 km afstand is het centrum van Renkum met alle voorzieningen.
De kosten zijn: volwasene € 5, - , kind tot 12 jaar € 3,50, tentje € 4, -, warme douche € 0,50.

http://www.quadenoord.nl/natuurcamping/ 

Globaal programma: 

vrijdag 6 april aankomst. 

Zaterdag 7 april stukkie fietsen langs de Veluwezoom en over de Ginkelse heide 
Er worden twee tochten uitgezet: 

1) over wegen en fietspaden voor de appeltaartgroep en de groep van snelle meisjes en jongens langs o.a. de schaapskooi met in begin april lammetjes en de restanten van een voormalige Belgisch vluchtelingenkamp uit de Eerste Wereldoorlog. Meer dan een miljoen Belgen vluchtten in 1914 naar ons land vluchten voor de oprukkende Duitsers. De Belgen werden hier eenzaam op de grote stille heide gehuisvest. De tocht gaat ook over de voormalige Renkumse Heide, die ooit ontgonnen was ten behoeve van de agrarische sector, maar nu weer wordt teruggegeven aan de natuur. Vanaf de Veluwezoom kijk je uit over de Rijn met aan de overkant de Betuwe. Bijna vanzelfsprekend wordt de koffie met appeltaart onderweg niet vergeten. 

2) Tim organiseert een lichte offroad tocht die met een stevige vakantiefiets rijdbaar is. 
Tim is een liefhebber van offroad en wil graag meer Wereldfietsers warm hiervoor maken. De route van Tim gaat over:
- gravel 
- zandwegen 
- bospaden 
- makkelijke stukken van mtb routes 
- 50 à 60 kilometer

Zaterdagmiddag van 16 -18 uur gaat de opbouwploeg de beurs opbouwen. 

Zondag 8 april naar de beurs. Mensen die meewerken worden gevraagd tijdig naar de Fietser te gaan. Bij de Fietser is een bewaakte fietsenstalling, waar je vakantiefiets en je uitrusting veilig in een afgesloten ruimte staan. 

Opgeven: activiteiten (apenstaartje) wereldfietser(punt) nl

Kijk voor de laatste informatie op het forum!

Deelname aan activiteiten van Vereniging de Wereldfietser is voor leden en hun partner en/of kinderen. Deelname is voor eigen risico. De vereniging kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor diefstal en schade in geval van ongeval, lestel etc. aan uzelf of derden. Wij raden u aan zèlf zorg te dragen voor een reis-ongevallen en/of aansprakelijkheidsverzekering.

Organisatie: 
Wereldfietser

Activiteiten

Sponsoren