Wereldfietsbeurs 2019

U bent hier

Wereldfietsbeurs 2019, 27 januari in de Fietser te Ede

Op zondag 27 januari  is het weer zo ver: onze eigen Wereldfietsbeurs. Deze keer wederom in de Fietser te Ede, vlakbij het geografisch middelpunt van ons land. Tal van vrijwilligers zijn weer op de been om er een geslaagde dag van te maken.

Lekker met de fiets erop uitrekken krijgt steeds meer belangstelling, maar er zijn altijd veel vragen over de voorbereiding. Is het in Spanje erg zwaar, of is het in Thailand veilig fietsen. Daarom staat op de gezellige Wereldfietsbeurs het contact centraal: ervaringen uitwisselen en inspiratie opdoen voor nieuwe fietsavonturen. Doorgewinterde cracks en bedeesde beginners ontmoeten elkaar in een gemoedelijke mix.

Locatie
De Plaats: De Fietser,
Akulaan 2 (voor navigatie Badweg),
6717 XN Ede.
www.defietser.nl
Tijden: 10:00 - 17:00 uur.
Toegang: € 5, -. Leden van de Wereldfietser betalen € 4, - op vertoon van het ledenpasje. Leden van de Vlaamse Vakantiefietser VZW betalen ook  €4,- .
NEEM CASH-GELD MEE, WANT JE KUNT BIJ DE KASSA NIET PINNEN!
Donateurs van de Europafietsers kunnen gratis toegang krijgen. Deze donateurs verwijzen we naar de nieuwsbrief van de Europafietsers

De Fietser
De  Fietser in Ede is een schitterende locatie. Het Rijksmonument van de voormalige Enkafabriek straalt het fietsplezier volledig uit. Zelfs wieg een enkele binding had met fietsen, wordt hier onmiddellijk bevangen door het fietsvirus. In een ruim opgezette hal staan alle modellen van de merken van de Accell-groep opgesteld, zoals Koga, Van Nicolas, Batavus en Sparta. Op een parcours kunnen de bezoekers deze fietsen uitgebreid testen.
Ede is niet ver van het geografisch middelpunt van ons land. De Fietser ligt naast het Intercitystation  Ede-Wageningen en dichtbij een afslag van de A12. Parkeren is geen probleem.
Het algemene deel van de Fietser is net als alle andere openingsdagen gratis toegankelijk. Ook de fietsen van Accell kunnen op 27 januari gratis worden getest.
Het gehele programma van lezingen en workshops is alleen toegankelijk voor bezoekers die een kaartje hebben gekocht bij de kassa van de Wereldfietser. Deze kassa is bij de ingang van de grote hal.

Nieuw
Op reis met een e-bike
Nieuw is het E-bike paviljoen waar fietsreizigers op een e-bike informatie geven over hun manier van vakantiefietsen.
zie: e-bike paviljoen

Bikepacking offroad
Uitdagend fietsen over woest terrein en smalle paadjes.
zie: bikepacking paviljoen


Wat tref je allemaal op de Wereldfietsbeurs

Fietsers informeren fietsers (grote hal)
Een scala van ervaren fietsreizigers geeft informatie over hun favoriete fietslanden, met fotoboeken, kaarten, en allerlei andere informatie. Hier dus geen informatie van reisbureaus, maar van fietsers zelf. Van een tocht  naar Rome tot een reis over de Andes.
zie: overzicht informanten

Lezingen in het Theater
Marten Zeckendorf neemt zijn publiek mee langs de grillige westkust van Ierland, maar ook dwars door het land. Bert Vinken laat de zaal genieten van een ruige bikepackingtocht door Nieuw-Zeeland.  Fietsende fotograaf Kees Swart brengt maar liefst zeven Balkanlanden in beeld met alle contrasten. Jan Brinkman en Willemien de Groot zijn net terug van hun fietsreis door Laos, Thailand en Myanmar. Eveline Bremmer fietste in haar eentje van huis uit naar de Noordkaap. Bert Sitters doet verslag van de nieuwe fietsroute Vélodyssée van Parijs naar Mont Saint-Michel. Een selectie uit het programma van boeiende reisverhalen ondersteund door sprekende beelden naar de mooiste fietsplekjes
zie: lezingenprogramma in het Theater

Praktische workshops in de Bovenzaal
Voorafgaande aan een fietstocht duiken er allerlei vragen op van hoe bereid ik mijn reis voor?
• EHBO onderweg.
• Navigeren met de smartphone.
• Op Fietsvakantie: hoe ver, hoe hoog en hoe zwaar?
• Bikepacking de juiste bepakking voor een mountainbike op smalle bospaadjes.
• Wat komt er alle kijken bij de voorbereiding van een wereldreis?
zie: programma lezingen in de Bovenzaal

Fietsreparatie en fietsonderhoud in de Werkplaats
Waar moet vooraf aan denken en hoe kan ik pech verhelpen?

Praktische workshops in het Magazijn
• Vrouw solo op fietsreis.
• Wat neem je mee en wat juist niet?
• Hoe maak ik mijn fiets vliegklaar?
• Voor het eerst op fietsvakantie.
zie:  programma workshops in het magazijn

Stands met materialen (grote hal)
Op de Wereldfietsbeurs tref je ook gespecialiseerde fietsenzaken, kamperen bij de NTKC, natuurkampeerterreinen, trekkershutten, buitensportspecialisten, uitgevers van fietsgidsen en reisbureaus die volledig gericht zijn op fietsreizen.
zie: overzicht stands

Café-restaurant
In het café-restaurant  kun je tussen andere fietsenthousiasten bij een koffie, thee of een smakelijk broodje even bijpraten over alle ervaringen die je op de beursvloer, of tijdens een van de lezingen hebt opgedaan. 

Gratis Fietsenstalling
Kom gerust op je dure fiets naar de beurs, want we hebben een bewaakte fietsenstalling.

Organisatie: 
Wereldfietser