Wereldfietsbeurs 2018 in Ede

Wereldfietsbeurs 2018 - 8 april in Ede

Op zondag 8 april organiseren we weer onze eigen Wereldfietsbeurs. Dit jaar op een bijzondere locatie in het historische gebouw waar vroeger de ENKA fabriek was gevestigd. ENKA staat voor Nederlandse Kunstzijde fabriek. Rond 1922 was dit de grootste fabriek in Nederland en in 2002 werd de fabriek na een aantal overnames gesloten. In deze enorme hal van 10.000 vierkante meter bevindt zich nu De Fietser. Een testcentrum voor al de fietsen die geproduceerd worden door de Accell. Al de modellen van de Accell groep worden daar gepresenteerd en er is een testcircuit waar je de fiets van je keuze kunt uitproberen. Ook zijn er kinderfietsen, E-bikes, onderdelen, gereedschap en een leuk museum.

De Fietser ligt vlakbij het geografisch middelpunt van Nederland, dicht aan de A12 en op een paar honderd meter afstand van het NS Intercity station Ede-Wageningen. Er is vlak voor de deur een grote gratis parkeerplaats voor de auto’s en dit jaar hebben we een gratis af te sluiten overdekte parkeerplaats voor de fietsen.

Op deze ruime locatie hebben we de beschikking over veel ruimte voor de informanten en exposanten. Voor het geven van workshops en reisverhalen zijn er een aantal prachtige zalen waar 40 tot 100 toehoorders een plaatsje kunnen vinden. In het museum van de locatie is een gezellig restaurant voor een hapje en een drankje.
 

Locatiegegevens van onze Wereldfietser Beurs 2018;
Gebouw “De Fietser”
Akulaan 2, Ede.
Zondag 8 april, open van 10h00 tot 17h00
De toegang tot het gebouw van De Fietser is gratis voor iedereen.
Om de lezingen en workshops te volgen moet je een kaartje kopen. Prijs €5,=
Leden van de Wereldfietser betalen €4=  wel je lidmaatschapkaart meenemen.

Uiteraard zijn er weer reisverhalen, waarbij dit jaar extra aandacht besteed gaat worden aan bestemmingen wat dichter bij huis.

Bij de workshops kan je ook weer veel informatie krijgen over allerhande onderwerpen.

Omdat het veel tijd heeft gekost een geschikte locatie voor onze beurs te vinden lopen we wat achter in de planning en zijn we nog druk bezig met het invullen van het programma. Zodra er meer bekend is zetten we dit op de site.

We zoeken nog vrijwilligers voor de beurs - meer info op het forum!

Voor informatie en aanmelden van vrijwilligers of exposanten graag mailen naar vrijwilligerswfbeurs2018@gmail.com

Activiteiten

04/03/2018 - Rondje Utrecht
07/03/2018 - Rondje Amsterdam
12/03/2018 - Rondje randstad
30/03/2018 - Paastocht 2018
04/04/2018 - Rondje Amsterdam

Sponsoren