Donderdag 25 april tussen 11:00 en 12:00 zijn website en forum vanwege onderhoud buiten gebruik.
Donderdag 25 april tussen 11:00 en 12:00 zijn website en forum vanwege onderhoud buiten gebruik.

Off-road tocht Vlaanderen

**UPDATE**UPDATE**UPDATE**UPDATE**UPDATE**UPDATE**UPDATE**

Omwille van de beschikbare campings en de dagafstanden is de richting van deze tocht omgedraaid!

Met deze voorjaarseditie van de off-road tocht gaan we Vlaanderen verkennen. Limburg en de Ardennen zijn wel bekend als fietsgebied, maar valt er ten zuiden van de Neerlandsche grens ook nog leuk off-road te fietsen?

Wat blijkt: Vlaanderen heeft een zeer dicht bezaaid mtb netwerk en schitterende stukken natuur die door middel van kleine onverharde paadjes aan elkaar te knopen zijn. Ook de combinatie met de mooi gerestaureerde kloosters en kastelen en op z'n tijd een bezoek aan een gezellige taverne maken deze off-road tocht tot een niet alledaagse tocht.

De tocht begint vrijdag in Maastricht waar we de Maas oversteken en in de uitgestrekte glooiende bossen van de provincie Oost-Limburg onze benen warm-draaien. Na een mooi heide gebied nabij Genk komen we op onze camping aan.

Zaterdag rijden we door een flink aantal natuurgebiedjes rond de rivieren de Aa, de Kleine Nete en de Grote Nete. We rijden langs een aantal mooie kloosters en kunnen nog een fraaie ruïne bezoeken. Onze camping ligt temidden dit rivieren landschapje.

Op zondag rijden we door de provincie Antwerpen en via de uitgestrekte Calmthoutse heide komen we via de heuvels van de Brabantse wal aan bij het strand van Bergen op Zoom.

Voor deze tocht geldt een maximum aantal deelnemers van 25. In de week voor het weekend krijg je het programma en de gps track toegestuurd.

Globaal programma

Vrijdag: Maastricht naar Genk (50km)

Zaterdag: Genk naar Herentals (80km)

Zondag: Herentals naar Bergen op Zoom (80km)

Soort tocht

De route gaat over bospaadjes, gravel paden en af en toe een stukje single track. Een mountainbike, gravalebike of een vakantiefiets zonder spatborden volstaat het best. Op enkele stukken zit wat klauter en duw werk. Het is aan te raden om licht bepakt te gaan en je fiets zo makkelijk over een hekje of omgevallen boom te tillen. Om mee te fietsen hoef je geen ge-oefende mountainbiker te zijn.

Het gedetailleerd programma en de GPS track volgt uiterlijk in de week voor de tocht.

Organisatie is in handen van Martijn.

Let op: het dragen van een helm is verplicht bij deelname aan een off-roadtocht.

Deelname aan een of meerdere activiteiten is voor eigen risico. De vereniging kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor diefstal of schade in geval van ongeval, letsel, etc. aan uzelf of derden. Wij raden u aan zelf zorg te dragen voor een reis-ongevallen en/of aansprakelijkheidsverzekering. Zie https://www.wereldfietser.nl/veiligheid.

Aanmelden kan via de link onder aan deze webpagina.

Organisatie: 
Wereldfietser

Activiteiten

Sponsoren