Paastocht 2019

Paastocht 2019

In plaats van naar het oosten van het land te gaan, gaan we dit jaar eens kijken bij onze zuider en ooster buren België en Duitsland, ofwel de Voerstreek, Hoge Venen en de Eifel.

Elke fietser die een beetje getraind is kan dit aan. De route gaat deels over de weg, verhard, glooiend, klimmend en vooral met mooie natuurlijke uitzichten.

Deze rit is anderzijds ook wel uitdagend voor een ieder. GPS is wel vereist om de weg te vinden of zorg dat je bij een ander blijft die een GPS heeft, uiteraard blijft dit wel toeristisch. Zorg dat het materiaal in goede conditie is.

Vrijdag 19 april verzamelpunt op NTKC ‘De Heerkuil’ aan de Heerkuil 3, 6265 NB in St Geertruid. Het betreft een terrassen camping met een vuurkuil. Coordinaten (WGS): 50.7912 , 5.7746
Coordinaten (RD): 182319.59, 311330.53. Tarief  3,50 voor leden en introducees 7,00

Zaterdag 20 april vertrek  09.30 voor 76 km met 1.314 hgtmtr.                                                                 Vanaf de camping naar Perlenau, deze camping ligt aan de Perlenbach een mooi riviertje vlakbij Monschau. Deze rit is dan wel de zwaarste van het Paasweekend maar daarin kom je mooie verre uitzichten tegen. We rijden door vele bossen, heide en vlakten van de Hoge Venen deels verhard en geplaveid. Onderweg zijn meerdere plekken voor een break, bijvoorbeeld in Thimister na 25 km, Dolhain na 34 km. In Kalterherberg kan men boodschappen doen 5 km voor de camping. Mocht je geen zin hebben om te koken; er is een cafe en een kleine winkel. Tarief 9,50 incl. douchen.

Zondag 1e Paasdag, vertrek 09.30 voor 51 km met 981 hgtmtr.                                                                   Dit betreft de makkelijkste dag. Het eerste stuk rijden we langs de Rurh, na 14 km zit er één pittig klimmetje in bij Dedemborn, daarna is glooiend over goede wegen. 20 km vanaf Perlenau kan men ook pauzeren in de omgeving van Einrurh. Daarna rijden we langs het stuwmeer R Schwammenauer, ook hier zijn meerdere mooie plekjes voor een stop. We rijden om het meer heen ´Rurtalsperre´ en komen uiteindelijk aan op de Natuurcamping  in Rurberg. Tarief  8,50 en 1 euromunt voor douchen. Hier is geen faciliteit waar we binnen kunnen zitten, wel voor een drankje maar voor eten zal men het dorpje in moeten. Men kan hier wel broodjes bestellen voor de maandag.

Maandag 2e Paasdag, vertrek 09.30 hiervan 2 varianten beiden mooi 70 - 78 km / 895 – 963 hgtmr. Het eerste deel van 14 km is glooiend daarna hebben we het hoogste punt bereikt. Ook hier zijn weer genoeg mogelijkheden voor een pauze; bijv Konzen na 14 km, daarna door het Staatswald Oberweser, een prachtig stukje natuur!! Op de hoogte van Sint Martens Voeren komen we weer het land in en via Vroelen, Noorbeek rijden we terug naar het eindpunt, het NTKC ´De Heerkuil´.

Er zit wel een max aan voor deelname mede i.v.m. reservering voor de campings 30 a 35 pers. Het afrekenen van de campings loopt via de organisator Ton.     

De organisatie is in handen van Ton Windt.           

Voor meer info zie: Forum

Let op: daar we deze dagen door bergachtig gebied fietsen, is het dragen van een helm verplicht.

Deelname aan een of meerdere activiteiten is voor eigen risico. De vereniging kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor diefstal of schade in geval van ongeval, letsel, etc. aan uzelf of derden. Wij raden u aan zelf zorg te dragen voor een reis-ongevallen en/of aansprakelijkheidsverzekering. Zie https://www.wereldfietser.nl/veiligheid.

Organisatie: 
Wereldfietser

Activiteiten

Sponsoren