Beginnersweekend

Beginnersweekend
Helaas gaat het niet door wegens een te geringe belangstelling.

Wil je toch informatie en/of hulp bij je eerste fiets-kampeertocht, stel dan je vragen op het forum of neem contact op met de organisatoren van een van de komende tochten; ook als je nog geen lid bent. Veel succes.


21 -23 april 2017
 

Ook in 2015 organiseert de vereniging De Wereldfietser een beginners weekend fietsvakanties.

Denk je erover voor het eerst op fietsvakantie te gaan, maar ben je wat onzeker omdat je het nog nooit gedaan hebt en je niet weet of je fiets en tent wel bruikbaar zijn? Wil je liefst niet gelijk veel geld uitgeven? Dan kun je van 21-23 april onder begeleiding van twee ervaren vakantiefietsers een weekend fietsen en kamperen op de Veluwe, je kunt je spullen uitproberen en luisteren naar lezingen over fietsen en kampeermateriaal. Verder wordt er aandacht besteed aan het doen van eenvoudige fietsreparaties, mogelijkheden van kamperen en het bepalen van leuke routes. Uiteraard is er gedurende dit weekend veel tijd voor het beantwoorden van specifieke vragen. Omdat de route overwegend over vlak terrein gaat is een dure vakantiefiets niet nodig. Ook met een eenvoudige fiets en wat “zware” kampeermaterialen is dit weekend goed te doen. Een dure lichtgewicht tent is niet nodig. Breng vooral mee wat je al hebt.

We verzamelen vrijdagmiddag de 21e april rond 16.00 op camping de Larik’s Hoeve in Leusden  (http://www.larikshoeve.nl/) Goed bereikbaar met de trein of auto. Je kunt daar eventueel voor €2,50 per nacht je auto stallen. Vanaf station Amersfoort is het maar 8km fietsen naar de camping. We zetten ons tentje op. Gaan ons avondmaal klaarmaken en in de avond zijn er lezingen in de recreatiezaal van de camping.

De volgende ochtend breken we op en maken een mooie tocht over de Utrechtse Heuvelrug naar camping De Tepelenburg (http://www.stalvanomme.nl/camping/) Mooi gelegen net buiten het dorp Harskamp aan de rand van de Veluwe. We zetten onze tentjes weer op en na het avondeten is er weer een lezing. Op zondag fietsen we terug naar het vertrekpunt.

Na dit weekend zal je vermoedelijk beter weten of je nog iets nieuws nodig hebt – of niet.

Dit weekend is ook toegankelijk voor niet leden. De kosten van dit weekend zijn ca €35,= contant te voldoen op de eerste avond. Daar zit het kampgeld in de workshops en een reader. Uitgaven van persoonlijke aard zoals maaltijden en koffie zijn voor eigen rekening. De tocht is uitsluitend bedoeld voor onervaren kampeerders en fietsers. Na aanmelding krijg je meer informatie over de route. Ook zal je gevraagd worden naar je ervaringen m.b.t. fietsen en kamperen. Daarna zal er een selectie plaatsvinden t.a.v. ervaring om te beoordelen of je in de groep thuishoort. Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers, minimum aantal deelnemers 6.

Aanmelden en informatie bij; Jaap van Dijk en/of Fred Kok: fredkok58@gmail.com

 

Deelname aan een of meerdere activiteiten is voor eigen risico. De vereniging of de begeleiders kunnen op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor diefstal of schade in geval van ongeval, leatsel, etc. aan uzelf of derden. Wij raden u aan zelf zorg te dragen voor een reis-ongevallen en/of aansprakelijkheidsverzekering.

 

 

Activiteiten

30/03/2018 - Paastocht 2018
04/04/2018 - Rondje Amsterdam
09/04/2018 - Rondje randstad
13/04/2018 - Beginnerscursus...
15/04/2018 - Rondje Utrecht

Sponsoren