Beginnerscursus "mijn eerste fietsreis" is volgeboekt!

Beginnerscursus “Mijn eerste fietsreis” is volgeboekt!

In samenwerking met Horizon Bicycles en de Kampeerclub NTKC organiseert de Activiteiten Commissie van de Wereldfietser ook in 2018 weer een workshop voor de beginnende fietskampeerder. Om de beginnende fietskampeerders meer tijd te geven om de opgedane kennis te gebruiken bij de aanschaf van nieuw materiaal, is er dit jaar voor gekozen om de cursus te splitsen in twee delen. Een theorie gedeelte, dat wordt gehouden bij Horizon Bicycles in Utrecht en een paar maanden daarna een praktijk gedeelte dat zal bestaan uit een weekend met elkaar kamperen en fietsen op de Utrechtse Heuvelrug.

Wanneer;

De theorie is op zondagmiddag 4 februari bij Horizon Bicycles, Oudegracht 65, Utrecht.

De kampeertocht is in het weekend van 13-15 april. Op vrijdagmiddag/avond verzamelen we op het NTKC terrein Den Treek (Leusden bij Amersfoort)  en overnachten daar. Op zaterdag breken we op en fietsen we via een mooie route naar het terrein bij Austerlitz. Op zondag fietsen we via een andere route terug naar Den Treek.

Praktische informatie;
Deze workshop is uitsluitend bedoeld voor beginnende fietskampeerders. De organisatie behoudt het recht om zonder enige vorm van discussie aanmelders uit te sluiten. Je hoeft geen lid te zijn van De wereldfietser. Je kunt alleen inschrijven voor het totale pakket, dus theorie en praktijk. Om de workshop interactief te houden zullen we het aantal aanmeldingen beperkingen tot maximaal 15 deelnemers.

Tijdens de workshop zal aandacht worden besteed aan;

 • Welke fietsen zijn geschikt
 • Uitrusting (tenten, overnachten en koken)
 • Waar overnachten
 • Het plannen van een fietstocht (bepalen fietsbestemming, evt. aanvullend vervoer)
 • routes maken/vinden
 • Gereedschap voor onderweg
   

Tijdens de fietstocht zal aandacht worden besteed aan;

 • navigeren (kaart, gps)
 • eten en drinken (tussendoor, waar zijn winkels, wat koken?)
 • bagage verdeling


Aanmelden en kosten;

De kosten bedragen €30 per persoon contant te voldoen bij de aanvang van het theorie gedeelte in Utrecht. Hiervoor krijg je;
  De workshop van 13.00 tot ongeveer 16.00
  Een reader
  Drankje tijdens de workshop en na afloop.
  Twee maal campingovernachting inclusief douche.

De cursus/workshop is inmiddels volgeboek!
Voor informatie kan je terecht bij Fred Kok en Ronald van der Perk op beginnersworkshop2018@gmail.com
 

Deelname aan de activiteiten van de Wereldfietser is voor eigen risico. De vereniging kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor diefstal of schade in geval van ongeval, letsel, etc. aan uzelf of derden. Wij raden u aan zelf zorg te dragen voor een reis-, ongevallen- en/of aansprakelijkheidsverzekering.

Activiteiten

Sponsoren