Mijn eerste meerdaagse fietstocht van Orleans naar

Overige vragen en opmerkingen over de voorbereiding van je fietsreis.
InesMaeva22
Forum Lid
Berichten: 11
Lid geworden op: 25 april 2017
Vandaag lid geworden van de Wereldfietser

Als kind wilde ik al op fietsvakantie, ging de wereldrond maar niet op de fiets. Nu gaat er eindelijk van komen!
Vertrek 8 mei heel vroeg met de auto richting Orleans. Wil dezelfde middag al starten met stukje fietsen, maar vind het nog heel lastig inschatten wat ik per dag kan/zal gaan fietsen. Normaliter fiets ik rondjes van 50 - 80 km op mijn racefiets, maar nu fiets ik op mijn sportieve damesfiets Trek L600SL met 8 versnellingen...dat is toch andere koek.
Is het reëel om van Orleans naar Nantes te fietsen in 3,5 dag? Moet vrijdagavond 20 uur weer thuis zijn want dan komt mijn dochter terug van werkweek. Ben van plan om in B&B te slapen.

Wat mag aan mijn fietsuitrusting absoluut niet ontbreken? Tips zijn welkom. Zoek nog naar juiste carte de randonnee.
0 x

Gebruikersavatar
Leon
Forum Lid
Berichten: 12225
Lid geworden op: 28 februari 2003
Locatie: Maastricht
x 141
quote="InesMaeva22"
>Vandaag lid geworden van de Wereldfietser
8)

> Normaliter fiets ik rondjes van 50 - 80 km op mijn racefiets,
> maar nu fiets ik op mijn sportieve damesfiets Trek L600SL met 8 versnellingen...dat is toch andere koek.
*v is inderdaad wat mager voor in Frankrijk, zelfs daar. Dus je gaat de hellingen niet opzoeken.

>Is het reëel om van Orleans naar Nantes te fietsen in 3,5 dag?
Het zal zeker 350 km zijn. Dus je moet 100 km per dag fietsen.
Als 80 km op de racefiets in NL veel is dan ga je dat niet leuk vinden.

>Zoek nog naar juiste carte de randonnee.
Als je een kaart bedoelt... koop ter plaatse een michelinkaart. De oranje versies van de regio's zijn in kunststof uitgevoerd en gaan dus niet zomaar stuk. De kans dat je met jouw doel op wegen komt die daar niet op staan is heel erg klein.

Wat er nog mee moet? Op de fietsvakantiewiki staat een paklijst: http://wiki.vakantiefietser.be/index.php?title=Paklijst
Maar je gaat geen wereldreis maken en ook geen ruige fietsvakantie in de bergen van Midden-Kroatië, dus maak je niet al te druk. Een extra binnenbandje, plakspullen en je pompje niet vergeten. Vooral ook je paspoort/ID en je bankkaartje. Dat je je telefoon meeneemt gaan ze vooral thuis op prijs stellen.
0 x

aandegracht
Forum Lid
Berichten: 415
Lid geworden op: 25 september 2006
Locatie: Amsterdam
x 5
Van harte welkom, leuk dat je gaat beginnen met een meerdaagse tocht.
Als je maandag gaat rijden met de auto en vrijdag weer terug wilt rijden zal je ook terug naar je vertrekpunt moeten komen. Hoe ga je dat doen? Per trein? Weet dat Frankrijk niet zo makkelijk is als Nederland of - nog beter - Duitsland om met trein en fiets een afstand af te leggen.

Er loopt een langeafstandsfiestpad van Orleans naar Nantes en via http://www.fietsvakantie.eu/ kan je makkelijk de route bekijken. Via deze bekende route(s) komt Orleans Nantes op 440 a 450 km. Ik zou (als je niet met een gps of smartphone gaat navigeren en bijvoorbeeld Osmand gaat gebruiken, zie daarvoor vele uitgebreide topics op dit forum) hier in Nederland al de Michelin kaart(en) kopen en daar grofweg je route op uitstippelen.

Mocht je die 50 - 80 km waar je over schrijft in twee a drie uur afleggen zou je best (met lichte bagage) wat meer km op een dag kunnen inschatten.

En het ligt eraan waarvandaan je vertrekt. Vanaf Amsterdam is het 600 km, wat toch minimaal zes uur rijden is als je geen oponthoud hebt. Maandag en files cq vrijdag en files?
Stel dat je op maandag om 14.30 kan gaan rijden is een eerste 50 km best te doen. Vrijdag wil je om 20.00 thuis zijn; vertrek van de plaats waar de auto staat om een uur of 13.00?

Ook nog even de Franse spoorwegen erbij gepakt: Op https://www.voyages-sncf.com/billet-train tref je de reisplanner. Je kan onderaan invoeren dat je met een fiets wil reizen. Van Nantes naar Orleans rijden 's ochtends twee directe treinen om 07h13 v - 10h05 a. en 11h18 a - 14h18 a. met fietsvervoermogelijkheid.
Dat opent perspectief op je trip. 400 km in drie dagen is te doen.

Laat graag weten hoe jij een reële dag- en afstandsindeling ziet. En veel succes en plezier!
0 x

Gebruikersavatar
Leon
Forum Lid
Berichten: 12225
Lid geworden op: 28 februari 2003
Locatie: Maastricht
x 141
aandegracht schreef:En het ligt eraan waarvandaan je vertrekt. Vanaf Amsterdam is het 600 km, wat toch minimaal zes uur rijden is als je geen oponthoud hebt.
Geen oponthoud op de route Amsterdam Orleans, via Antwerpen en Parijs op maandagochtend?
0 x

Wim
Forum Lid
Berichten: 9820
Lid geworden op: 03 maart 2004
Locatie: Groningen
x 86
Mij lijkt het wat veel voor ruim drie dagen, al hangt veel af van de vraag of je uit Groningen vertrekt of uit het zuiden van België. Je kunt gelukkig gewoon uit Orleans vertrekken en kijken hoever je komt en dan de trein terug nemen: http://www.fietsen-loire.com/praktische ... oute/trein
Zie ook: https://www.europafietsers.nl/fietsrout ... fietsroute
En: http://www.wereldfietser.nl/docs/de-eer ... 2017-1.pdf
0 x

InesMaeva22
Forum Lid
Berichten: 11
Lid geworden op: 25 april 2017
Beetje verlaat, maar wil iedereen bedanken voor de reacties.
Omdat er toen er naar uitzag dat het weer vreselijk zou zijn, heb ik een dag van te voren mijn plannen gewijzigd en een ticket gekocht voor Spanje Valencia en daar een goede fiets gehuurd en in de bergen de Vias Verdes gefietst ... ook heel leuk.
0 x


Terug naar “Voorbereiding Fietsreis”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten

cron