Sneller met de trein in Bordeaux en Baskenland

Ervaringen met het meenemen van de fiets in de trein
bert sitters
Forum Lid
Berichten: 6923
Lid geworden op: 22 juli 2002
Locatie: Amsterdam
x 8
In juli a.s wordt het nieuwe hogesnelheids baanvak tussen Tours en Bordeaux in gebruik genomen. De reistijd Parijs-Bordeaux bedraagt dan nog slechts ongeveer twee uur. Op dit traject komt een frequente dienstregeling met spiksplinternieuwe dubbeldeks-TGV's. Door de Franse spoorwegmaatschappij SNCF is toegezegd dat in deze nieuwe treinen ruimte is voor de fiets. Wel reserveren. Boeken is nu nog niet mogelijk.
Ook tussen Le Mans en Rennes komt een nieuw snel baanvak, waardoor Bretagne sneller bereikbaar wordt.
Het is nog niet duidelijk welke doorgaande TGV's vanuit Rijsel gaan rijden en of daar fietsen in meekunnen. Meestal komt de SNCF in april met de zomerdienstregeling.
In ieder geval gaan er nu weer rechtstreekse intercity-treinen van Antwerpen naar Rijsel.
In Frankrijk kun je reserveren voor de TGV (ook voor de fiets) in ieder station met een reizigerscentrum en dat zijn er best nog veel. In Nederland is de Treinreiswinkel. http://www.treinreiswinkel.nl
Let op in Frankrijk kun je geen internationale fietskaartjes kopen voor Belgie en Nederland.
0 x
En hoe verder hij ging, des te langer was zijn terugweg. www.fietsrondje.nl

bert sitters
Forum Lid
Berichten: 6923
Lid geworden op: 22 juli 2002
Locatie: Amsterdam
x 8
De eerste treinstellen van de nieuwe serie TGV-dubbeldekkers met de naam TGV L'Océane rijden inmiddels en inderdaad er zijn fietsplaatsen! Als je reserveert voor de fiets krijg je een zitplaats naast je fiets. Binnen twee jaar moet de gehele vloot aan TGV's in de regio Sud-Quest (Zuid-West) uit deze treinstellen bestaan.
0 x
En hoe verder hij ging, des te langer was zijn terugweg. www.fietsrondje.nl

Casartelli
Forum Lid
Berichten: 96
Lid geworden op: 20 mei 2003
Locatie: Amsterdam
x 1
Als ik vanaf juli probeer in de SNCF-planner met fiets, krijg ik één dagelijkse directe TGV Lille (10:58) - Bordeaux (15:52) met fietsplaatsen. Nauwelijks doenlijk in combinatie met in de ochtend uit NL vertrekken, maar als overnachten in Lille een optie is, biedt dit toch wel perspectieven (de Spaanse grens bij Hendaye/Irun is dan minder dan 3 uur verwijderd).
0 x

captain_fabulous
Forum Lid
Berichten: 442
Lid geworden op: 20 augustus 2010
x 7
Ik ben ook aan het kijken wat het allemaal wordt komende zomer. Op zich is het zelfs haalbaar om dit in 1 dag te doen lijkt het als ik in april kijk. 6:22 vanaf Amsterdam naar Antwerpen, met een kwartier voor overstappen op Antwerpen,brengt je om 10:50 in Lille. Wel een krappe overstap dan naar de Bordeaux, en je mag geen vertraging hebben...
Naar Parijs kom je vanaf Lille met de 11:37 of de 14:31 nu kennelijk, weet jij al wat het in juni-juli gaat worden Bert?
0 x
https://kajluberti.wordpress.com/ Waar ik geweest ben, en waar ik nog naar toe wil. Wielren gedichten.


Terug naar “Fiets & Trein”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast