Wereldfietsbeurs 2017

Wereldfietsbeurs 2017 -  2 april in Bussum

Op zondag 2 april  is het weer zo ver: onze eigen Wereldfietsbeurs in Bussum. Tal van vrijwilligers zijn weer op de been om er weer een geslaagde dag van te maken.

Lekker met de fiets erop uitrekken krijgt steeds meer belangstelling, maar er zijn altijd veel vragen. over de voorbereiding. Is het in Spanje erg zwaar, of is het in Thailand veilig fietsen. Daarom staat op de gezellige Wereldfietsbeurs het contact centraal: ervaringen uitwisselen en inspiratie opdoen voor nieuwe fietsavonturen. Doorgewinterde cracks en bedeesde beginners ontmoeten elkaar in een gemoedelijke mix.

Locatie
Opleidingsbedrijf, Parallelweg 1, Bussum, pal naast treinstation Naarden-Bussum, aan de overzijde van de sporen.
Tijden: 10:00 - 17:00 uur.
Toegang: € 5, -. Leden van de Wereldfietser en de Vlaamse Vakantiefietser betalen slechts € 3, - op vertoon van het ledenpasje. Dit zat bij het laatste nummer van ons tijdschrift, dan rond 20 januari naar de leden is verstuurd.

Wat tref je zoal op de Wereldfietsbeurs

Fietsers informeren fietsers
Een scala van ervaren fietsreizigers geeft informatie over hun favoriete fietslanden, met fotoboeken, kaarten, en allerlei andere informatie. Hier dus geen informatie van reisbureaus, maar van fietsers zelf. Van een tocht naar Frankrijk tot in afgelegen streken in Azië.

Lezingen
fietsreizigers nemen je mee tijdens een presentatie met een boeiend verhaal en sprekende beelden naar de mooiste fietsplekjes. We hebben dit jaar een grotere zaal, zodat mee mensen een plaats kunnen vinden.
 

Praktische workshops
Voorafgaande aan een fietstocht duiken er allerlei vragen op van hoe bereid ik mij reis voor?
• Wel of géén GPS, of hoe gebruik dit apparaat?
• Wat stop ik in mijn EHBO-kit en wat doe ik met een zere knie?
• Hoe voorkom ik fietspech en wat doe ik met fietspech?
• Voor het eerst op stap: wat is een geschikte fiets en wat is de juiste tent?
• Wat komt er aan bod bij een lange wereldreis? Verzekeringen, reserveonderdelen, contact met huis, onveilige landen?
Ervaringsdeskundigen zorgen dat deze onderwerpen aan bod komen

Materialen
Op de Wereldfietsbeurs tref je ook gespecialiseerde fietsenzaken,  kamperen bij de NTKC, buitensportspecialisten en reisbureaus die volledig gericht zijn op fietsreizen.

Al met al een boeiende mix



Tip
Die week is het Boekenweek. Met het boekenweekgeschenk reis je die zondag 2 april  gratis met de NS: http://www.boekenweek.nl/nieuws/2016/01 ... r2016.html

Meer informatie over het programma volgt. Let goed op het forum.

Activiteiten

Sponsoren